Slovenija eliminisala Australiju, Portoriko vjeruje da može među osam najboljih, Brazil iznenadio Kanadu

Kanađani i Španci u direktnom duelu odlučuju o putniku među osam najboljih

7013 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Ažurirano: 01.09.2023. 17:47h

Slovenija je među osam najboljih na Mundobasketu - Luka Dončić i drugovi su savladali Australiju (91:80) i eliminisali "kengure".

Slovenci su imali kontrolu gotovo 40 minuta, nije ih poremetilo ni to što je Dončić u prvom poluvremenu imao tri lične greške.

Tim Aleksandra Sekuliča je u trećoj četvrtini bio na plus 14 i izgledalo je da neće imati problema, a posljednji trzaj je Australija imala početkom posljednjeg perioda kada je smanjila na 66:62.

Uslijedio je, međutim, pravi odgovor protivnika koji je pobjegao na devet poena razlike - 73:64.

Dončič je bio najefikasniji sa 20 (imao je i po šest skokova, asistencija i izgubljenih lopti), Majk Tobi se istakao sa 18 uz 12 skokova, dok je Klemen Prepelič upisao 10.

Kod Australije, Džoš Gidi je postigao 24, Peti Mils 17, a Dante Egzum 13...

Nakon današnjih mečeva je prava konfuzija u grupi I. Italija je jutros savladala Srbiju (78:76), a potom Portoriko bio bolji od Dominikanske Republike (102:97).

Pred posljednje kolo u nedjelju je situacija takva da sva četiri tima mogu do četvrtfinala - među osam najboljih će se plasirati pobjednici duela Italija - Portoriko i Srbija - Dominikanska Republika.

Portorikance je do trijumfa vodio Tremont Voters sa 37 koševa i 11 asistencija, a junak je bio Džon Holand koji je 31 sekundu prije kraja meča postigao trojku za 98:95.

Dominikani nije pomogao fantastičan učinak Karl-Entonija Taunsa koji je meč završio sa 39 poena i 10 skokova.

Ista je situacija u grupi L, gdje je Brazil iznenadio Kanadu (69:65) i sačuvao šanse da ode u četvrtfinale.

Pobjednika je vodio Bruno Kaboklo (19 uz 13 skokova), na drugoj strani je najefikasniji bio Šej Gildžis-Aleksander sa 23.

Brazilci u posljednjem kolu igraju sa Letonijom, ako slave plasiraće se među osam najboljih, dok će Kanađani i Španci u direktnom duelu odlučivati o plasmanu nakon što je "crvena furija" danas izgubila od Letonaca...

Bonus video: