Radović: Ova generacija je pokazala koliko može

Crna Gora u posljednjem meču na Mundobasketu savladala Grčku 73:69

14955 pregleda 12 komentar(a)
Boško Radović, Foto: FIBA
Boško Radović, Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sa tri pobjede i dva poraza završila je učešče na Mundobasketu.

Nastup je počeo pobjedom nad Meksikom, potom je savladan Egipat, a onda je na kraju prve faze uslijedio poraz od Litvanije.

Na startu druge runde Crna Gora je izgubila od SAD, da bi danas savladala Grčku (73:69) i u velikom stilu završila Mundobasket.

"Čestitam Grcima na dobroj igri i mojoj ekipi na pobjedi. Čestitam igračima koji su se odazvali i došli. Poslije napornih sezona je ljepše odmarati kod kuće, ali nije prvi put da se oni odazovu. Ova generacija, koja je u zenitu, pokazala je koliko može. Utakmica protiv Litvanije nije nikakva mrlja, ta reprezentacija nama ne odgovara. Ali, ostale četiri utakmice smo igrali na izuzetnom nivou. Mislim da smo usrećili naciju, ljude koji iskreno navijaju za nas. Možemo srećni i zadovoljni da se polako vraćamo kući", rekao je selektor Boško Radović nakon utakmice.

Crna Gora će na kraju završiti između 9. i 12. mjesta.

"Teško je igrati ovakve utakmice. Igrali smo sa istom energijom, kao i protiv SAD. U posljednjoj četvrtini se nismo uplašili pobjede. Na prvenstvu smo igrali protiv velikih timova - SAD, Litvanije i Grčke - i to je velika stvar, a još ako uspijete nekog od njih da pobijedite, onda je to nevjerovatno", iskren je selektor.

Još jedna bitna stvar je da Crna Gora Mundobasket završava sa pozitivnim skorom - tri pobjede naspram dva poraza.

"Bitna stvar je da smo ostvarili tri pobjede na Mundobasketu. To je sjajan rezultat. Odličan turnir je iza nas. Srećni smo. Čestitam Filipinima na sjajnoj organziciji. Ljudi koji su bili sa nama su bili sjajni domaćini. Hvala Filipinima i Manili."

Naredne obaveze su u februaru naredne godine, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Crna Gora je u grupi sa Švedskom, Njemačkom i Bugarskom. U februaru naša selekcija gostuje Njemačkoj (22.2), a onda dočekuje Švedsku (25.2).

"Slijede kvalifikacije za Eurobasket. Vidjećemo šta će se dogoditi. To su "prozori", Vučević zbog toga neće moći da nam pomogne. Imamo vremena do februara", zaključio je Radović.

Bonus video: