Ivanović: Ostaje žal zbog utakmice sa Litvancima, dosta smo napravili za košarku u CG

Crna Gora na Mundobasketu ostvarila istorijski rezultat

10566 pregleda 14 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: FIBA
Nikola Ivanović, Foto: FIBA

Plasman u drugu fazu, obezbijeđene kvalifikacije za Olimpijske igre i istorijski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama - iza košarkaške repezentacije Crne Gore je sjajno učešće na Mundobasketu, krunisano danas pobjedom nad Grčkom (73:69) u posljednjem meču druge faze.

"Najbitnije je da smo nakon ovog turnira svi zdravi i to je bio prvi cilj. Drugi cilj je bio da se plasiramo u narednu fazu, a treći da ostavimo dobar utisak. Uspjeli smo u svemu tome. Protiv Grčke smo ostavili jako dobar utisak. Čestitam saigračima, stručnom štabu na uspješnom prvenstvu i uspješnom ljetu", kazao je na konferenciji za novinare Nikola Ivanović.

Crna Gora je u prvoj fazi pobijedila Meksiko i Egipat, a onda je protiv Litvanije odigrala najslabiju utakmicu na prvenstvu.

"Utakmica protiv SAD je svakako momenat koji je obilježio učešće na turniru. Ali, najveći žal ostaje zbog utakmice sa Litvancima. Iskreno, ne zbog poraza, već zbog načina kako smo igrali. Nismo bili na potrebnom nivou", iskren je košarkaš ruske Rune.

U februaru naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a na ljeto našu selekciju očekuju kvalifikacije za OIimpijske igre. Na četiri turnira učestvuju 24 reprezentacije, na svakom po šest, a pobjednici turnira idu u Pariz na Igre.

"Moramo da učimo iz ovog nastupa. Mnogo će zavisiti i od toga ko će biti tu. Ali, način na koji nas u Savezu tretiraju, način na koji selektor i stručni štab rade posao, govori da bi moglo još mnogo lijepih stvari da se dogodi. Naš glavni cilj je uvijek da ostavimo dobar utisak", rekao je Ivanović, a njegove riječi je potvrdio i selektor Radović.

Crna Gora zadovoljna odlazi iz Manile.

"Mislim da je ova generacija dosta napravila za košarku u Crnoj Gori i da je ovo prvenstvo zaista pokazatelj kvalitetnog rada par godina unazad. Ponosni smo jedni na druge i zadovoljni smo. Nadam se da je širom države slično", zaključio je Ivanović.

Bonus video: