Mornar počeo pripreme, Mihailo Pavićević: Čeka nas uzbudljiva i izazovna sezona

Mornar sezonu počinje u kvalifikacijama za Ligu šampiona

12250 pregleda 24 reakcija 5 komentar(a)
Sa okupljanja Mornara, Foto: KK Mornar
Sa okupljanja Mornara, Foto: KK Mornar

U prilično izmijenjenom sastavu, sa osam pojačanja, košarkaški klub Mornar je počeo pripreme za predstojeću sezonu, u kojoj će, osim u Admiralbet ABA ligi i Prvoj crnogorskoj ligi, učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ljeto u Baru je bilo prilično mirno, a onda je, za nekoliko dana, sklopljen roster. Ugovore su produžili kapiten Nemanja Vranješ i Milija Miković, od igrača iz prošle sezone tu je i Marko Kovačević, a stigli su Antabija Voler (već u dva navrata nosio dres Mornara), Džejkobi Bojkins, Džamal Džonson, Dvajt Marej, Makol Mavijen, Milić Starovlah, Aleks Gavrilović i Strahinja Jovanović.

"Mnogo je novih igrača, imamo gotovo novi tim. Novim igračima želim da poželim toplu dobrodošlicu, kroz treninge i utakmice ćemo svi zajedno, uključujući i nas iz stručnog štaba, probati da damo sve od sebe. Utakmice dobijaju igrači, a gube treneri, tu se ništa neće promijeniti. Nadam se da ćemo od prvog dana, što je najbitnije, napraviti jednu pravu porodičnu atmosferu, koja je uvijek krasila ovaj klub. Iza takve atmosfere stoje svi naši rezultati", rekao je na okupljanju Mihailo Pavićević, koji će šestu sezonu zaredom biti trener Mornara.

Trener Barana je zadovoljan kako je odrađen prelazni rok.

"Teško je sada govoriti o ambicijama i rezultatima, jer imamo novi tim, treba sve to posložiti, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, doveli smo igrače u koje vjerujemo. Kad mi stanemo iza igrača i ekipe, to je to, nema više unazad. Čeka nas uzbudljiva i izazovna sezona, sa nikad jačom ABA ligom, sa mnogo izuzetno jakih ekipa, sa dva evroligaša i dvije ekije koje će igrati Evrokup", poručio je Pavićević.

Mornar sezonu počinje u kvalifikacijama za Ligu šampiona (26.9), gdje će u četvrtfinalu igrati protiv španskog Obradoira.

"Imamo dovoljno vremena da se zajednički spremimo za dobar početak ABA lige, i kroz evropsko takmičenje. Da se kroz ABA ligu dižemo kao ekipa i ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Nadam se da ćemo svi uživati, igrači, stručni štab i uprava, a bogami i naša publika koja je navikla na lijepu, atraktivnu košarku, i od toga mi nećemo odustati", rekao je Mihailo Pavićević.

Predsjednik kluba, Đorđije Pavićević ističe da ekipa želi prvo da izbori opstanak u ABA ligi, a onda da teži boljem plasmanu.

"Trebaće i sreće ove sezone, ali znamo da dobrim radom postižemo ono što zacrtamo. Nadam se da će pobjeda biti više nego poraza, ali i u porazima moramo da budemo veliki, jer se i u tim porazima stvaraju pobjede. Želimo prije svega da izborimo opstanak u ABA ligi, a kad to ostvarimo, onda ćemo težiti i boljem plasmanu, što mislim da kvalitet naše ekipe i zaslužuje" rekao je predsjednik kluba Đorđije Pavićević na početku priprema.

Jedan od novajlija je Aleks Gavrilović. Francuski košarkaš je centar, a prethodnu sezonu je igrao u Belgiji za Belfijus Mons-Eno. Prosječno je postizao 12,4 poena, uz 4,6 skokova i jednu asistenciju. U karijeri je igrao još za rumunsku Oradeu, Nižnji iz Novgoroda, Cmoki iz Minska, bugarski Balkan i francuski Roan.

"Bar je lijep grad, veoma mi je prijatno ovdje. Imamo sjajne uslove za rad, vjerujem da imamo sjajnu grupu momaka. Nadam se dobroj sezoni. Moj otac je Srbin, tako da znam mnogo o ABA ligi. Uvijek mi je bio cilj da igram tu ligu. Partizan i Crvena zvezda su veliki klubovi, pažljivo sam ih pratio, Mornar takođe", rekao je Gavrilović.

Mornar prvu utakmicu u Admiralbet ABA ligi igra u gostima protiv Partizana.

Bonus video: