Podgorica Kodio najbolja na memorijalnom turniru "Ivan Ćorović"

Podgorica je u finalu bila bolja od ekipe Zabjelo Kodio

5889 pregleda 2 komentar(a)
Učesnici turnira, Foto: 3x3 Montenegro
Učesnici turnira, Foto: 3x3 Montenegro

Ekipa Podgorica Kodio, u sastavu Miloš Jovanović, Filip Dragojević, Marko Raičević i Petar Ivanović, osvojila je memorijalni 3x3 turnir "Ivan Ćorović", koji je tokom prethodna dva dana održan u Nikšiću.

Podgorica je u finalu bila bolja od Zabjela Kodio. Za Zabjelo su igrali Pavle Jovićević, Vaso Popović, Milovan Skendžić i Aleksa Vujadinović. Pobjednička ekipa je osvojila 1000 eura, dok je poraženom timu pripalo 400.

Nagradu u vrijednosti od 50 eura za najbolje zakucavanje na turniru osvojio je Pavle Jovićević, dok je nagradu iste vrijednosti za šutiranje trojki osvojio Marko Koljević.

3x3 Montenegro je u saradnji sa Opštinom Nikšić i Sekretarijatom za sport organizovao dvodnevni basket događaj u Nikšiću, posvećen sjećanju na mladog košarkaša Ivana Ćorovića.

"Memorijalni turnir "Ivan Ćorović", koji će postati tradicionalan, uz osnovnu želju da se riječi o Ivanovim ljudskim i sportskim kvalitetima prenose i dalje iz generacije u generaciju i da se nikad ne zaborave", saopštili su organizatori.

Na Trgu slobode u Nikšiću prvog dana je održana liga za djecu uzrasta 10-14 godina, organizovana u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao i kvalifikacioni turnir za seniore, na kojem su od 18 ekipa plasman u glavnu fazu izborile ekipe “Dežurni krivci” i “Plužine 3x3”.

"Svi ljubitelji 3x3 basketa u Nikšiću su prvog dana mogli da uživaju i u svečanoj ceremoniji otvaranja gdje su se publici predstavili solisti plesnog kluba “Royal”. 3X3 Memorijalni turnir Ivan Ćorović 2K23 je svečano proglasio otvorenim predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković. U ponedjeljak, 4. septembra, 10 ekipa koje su bile najbolje plasirane po FIBA rankingu i finalisti kvalifikacionog turnira održanog dan ranije, priredile su pravi sportski spektakl, koji je radi vremenskih uslova sa trga morao biti premješten u salu Sportskog centra", navodi se u saopštenju.

Turneja 3x3 Montenegro Lob Tour 2k23 se nastavlja i basket 16. i 17. septembra stiže u Budvu, a prijave će ubrzo biti otvorene!

Bonus video: