Bertans promašio pobjedu, Njemačka kroz dramu do šest od šest i polufinala sa SAD

Njemačka se poslije 21 godine i Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu ponovo našla među četiri najbolje reprezentacije planete

10031 pregleda 4 komentar(a)
Moric Vagner tokom meča sa Letonijom, Foto: FIBA
Moric Vagner tokom meča sa Letonijom, Foto: FIBA

Oslabljena povredama Letonija bila je najljepša priča dosadašnjeg dijela Mundobasketa, ali nakon velike drame nije uspjela da sruši moćnu - i danas pomalo srećnu - Njemačku.

Ekipa Gordija Herberta nakon Japana, Australije, Finske, Gruzije i Slovenije, u četvrtfinalu Mundobasketa savladala je i Letoniju (81:79), plasiarala se u polfinale i za veliko finale boriće sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Njemačka se tako poslije 21 godine i Svjetskog prvenstva u Indijanapolisu ponovo našla među četiri najbolje reprezentacije planete.

A lako je mogla danas "Mall of Asia Areni" da završi priču u četvrtfinalu, iako je tokom posljednje četvrtine imala i dvocifrenu prednost.

Letonija se nije predavala, trojkama je "topila" prednost rivala, Denis Šreder nije imao svoj dan (iz 26 pokušaja pogodio svega četiri šuta), pa je selekcija sa Baltika imala i šut za pobjedu, ali Davis Bertans nije imao sreće van linije 6,75.

Njemce su do novog trijumfa predvodila dva Vagnera - Franc sa 16 poena i Moric sa 12, ali i Andreas Obst sa 13...

Na drugoj strani Arturs Žagars je imao fenomenalan dan (ubacio 24 poena), dok se Davis Bertans zaustavio na 20 poena. Rolands Šmits dodao je 14.

Uspjeh u Manili nastavak je sjajnih 12 mjeseci za Njemačku koja je prošlog ljeta stigla i do polufinala Eurobasketa.

Mundobasket, četvrtfinale

Danas

Njemačka - Letonija 81:79

14.30h Kanada - Slovenija

Ranije

Litvanija - Srbija 68:87

Italija - SAD 63:100

Bonus video: