Horhe Garbahosa: Ponosim se i srećan sam zbog Srbije!

Kao neko ko je svoj život posvetio košarci, jako sam ponosan na Srbiju što je stigla do finala. To mi je srećan dan, naglasio je trofejni Španac

6449 pregleda 8 komentar(a)
Sa predjednika španske federacije do prvog čovjeka FIBA Evropa, Foto: FIBA
Sa predjednika španske federacije do prvog čovjeka FIBA Evropa, Foto: FIBA

Prvak svijeta i Evrope sa Španijom, srebrni olimpijac Horhe Garbahosa ne krije da je veliki fan srpske košarke.

Srbija danas za svjetsko zlato u Manili od 14:40 sati igra sa Njemačkom.

"Emotivno sam doživio plasman Srbije u finale Mundobasketa. Kao neko ko je svoj život posvetio košarci, jako sam ponosan na Srbiju što je stigla do finala. To mi je srećan dan!", kazao je Garbahosa, koji je do amja presjednik FIBA Evropa.

"Koliko god respektovao sjevernoameričke selekcije, drago mi je da ćemo u finalu vidjeti dvije evropske ekipe. Iako u srpskoj reprezentaciji nema zvijezda poput Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića, Srbija je pokazala šta znači timski duh i koliko daleko može dovesti zajedništvo svih igrača oko jednog cilja. Stoga im čestitam na velikom uspjehu", kazao je Garbahosa.

"Uoga vođe Bogdana Bogdanovića, trenersko iskustvo mog prijatelja Svetislava Pešića, kao i ostali igrači, gdje svako zna svoju ulogu u timu, pokazali su koliko je Srbija zaista sposobna za velike stvari - oduševljeni su svi ljubitelji košarke poput mene", kazao je za jutjub kanal Mozzartsporta, uspješni sportista i sportski radnik, Garbahosa.

Bonus video: