Laso: Vestbruk nije vjerovao koliko Radončić i Dončić imaju godina

Španski trener se nakon godinu dana pauze vratio u Evroligu

7512 pregleda 4 komentar(a)
Pablo Laso, Foto: Shutterstock
Pablo Laso, Foto: Shutterstock

Nakon godinu dana pauze, Pablo Laso se vratio u Evroligu - španski trener je preuzeo Bajern iz Minhena, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Laso je 11 godina trenirao Real Madrid sa kojim se rastao prošle godine. On je prošlog juna doživio srčani udar, a Real je nakon toga sa njim prekinuo saradnju i kao razlog naveo "isključivo zdravstveno stanje", iako je Laso tvrdio da može da vodi ekipu.

Sada se vratio u Evroligu, pa je to bio povod za intervju koji je objavljen na zvaničnom sajtu ovog takmičenja.

U međuvremenu Laso je sa Bajernom igrao prijateljsku utakmicu u pripremnom periodu protiv Reala, koji je slavio 85:65.

„Kada sam potpisao sa Bajernom i razgovarao sa sportskim direktorom, on je rekao: ‘Pablo, igramo na jugu Španije, imamo šansu da igramo turnir. Igraćemo u Malagi, a šanse su da igramo protiv Real Madrida.’ A ja sam rekao, ‘Pa?’ Bio je još više zabrinut da me pita: ‘Možda ne želiš da igraš sa Realom?’ A ja sam rekao ‘ne, predsezona je predsezona. Pablo Laso prvi put igra protiv Real Madrida? Sjajna priča za Real, sjajna priča za Pabla Lasa. Zajedno smo bili 11 sjajnih godina. Ali kada utakmica počne, mislim da će svako da radi svoj posao”, objasnio je Laso.

Laso se nakon godinu dana vratio na teren, košarka mu je nedostajala.

„Nedostajalo mi je takmičenje. Takmičim se od svoje 16. godine, kao igrač i kao trener, dakle jednu godinu bez takmičenja, bez učešća u ligi, gledanja utakmica spolja. Nedostaje vam. To je normalno. Ali u isto vrijeme, uživao sam da gledam utakmice bez pritiska”, rekao je 55-godišnji trener.

Laso se prisjetio jedne utakmice sa Oklahomom dok je vodio Real Madrid i neobične situacije sa Dinom Radončićem i Lukom Dončićem.

„Ima jedna smiješna priča. Kada smo jednom igrali sa Oklahomom u Madridu, igrali su Dino Radončić i Luka Dončić. A jedan od mojih sinova je bio iza klupe Oklahome. I Vestbruk je, vraćajući se na klupu, rekao: ‘Nije moguće da ovo dvoje djece imaju 16 i 17 godina.’ Zašto? Zbog načina na koji su se takmičili. To je ono što pokušavam da naučim svoje igrače. Morate da se takmičite od prvog minuta, od prvog treninga, to je nešto što će vas učiniti boljim igračima", zaključio je Pablo Laso.

Bonus video: