Kako je prijateljski meč pod nebom Beograda oduševio košarkaški svijet

Partizan je na improvizovanom terenu stadiona na Tašmajdanu, pod otvorenim nebom i u argentinskoj atmosferi, dočekao je Fuenlabradu - klub iz istoimenog predgrađa Madrida koji je tokom 1992. godine bio domaćin budućem šampionu Evrope

8925 pregleda 11 komentar(a)
Sa spektakla na Tašmajdanu, Foto: KK Partizan (X)
Sa spektakla na Tašmajdanu, Foto: KK Partizan (X)

Utakmice košarkaša Partizana odavno su spektakl za sebe, a onda je jedna od njih - i to prijateljska - odigrana na neobičnom mjestu i u neobičnim uslovima oduševila košarkaški svijet.

Velikan iz Beograda na improvizovanom terenu stadiona na Tašmajdanu, pod otvorenim nebom i u argentinskoj atmosferi, dočekao je Fuenlabradu - klub iz istoimenog predgrađa Madrida koji je tokom 1992. godine bio domaćin budućem šampionu Evrope Partizanu.

"Iz nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lijepo kao bratstvo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao je u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu - 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili vječno prijateljstvo", napisala je španska Marka.

O prijateljskom meču pisao je i ESPN na španskom jeziku.

"U ovakvoj atmosferi Partizan i Fuenlabrada su odigrali prijateljsku utakmicu", napisao je ESPN i postavio video sa Tašmajdana.

Partizan je nadigrao Fuenlabradu u spektaklu na otvorenom, piše "Eurohoops".

"Sve karte, oko 7.000 bile su rasprodate, a navijači su napravili spektakularnu atmosferu u utakmici sa specijalnom pozadinom", dodao je ovaj prestižni košarkaški portal.

Bonus video: