"Plava noć": Budućnost predstavila tim za predstojeću sezonu

Budućnost organizovala "Plavu noć" - događaj na kojem su predstavljeni tim i dres za predstojeću sezonu

16381 pregleda 12 komentar(a)
Ekipa Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli
Ekipa Budućnosti, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaški klub Budućnost Voli organizovao je večeras "Plavu noć", događaj na kojem je predstavljen tim za predstojeću sezonu, ali i novi dresovi.

Budućnost je ljetos dovela Vladimira Mihailovića, Mekinlija Rajta, Kolbija Rosa, Alerika Frimena, Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića, Džakorija Vilijamsa i Marvina Džonsa. A prije pojačanja, ugovor je potpisao trener Petar Mijović, koji je u finišu prošle sezone naslijedio Vladimira Jovanovića. Ugovore su produžili Aleksa Ilić i Marko Jagodić-Kuridža.

"Budućnost Voli je decenijama nosilac razvoja crnogorskog i regionalnog sporta i važan faktor u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regionu, respektabilan konkurent za visoke plasmane u regionalnim takmičenjima, klub posvećen razvoju domaćih igrača, dostojnih vrhunske košarkaške scene", poručio je večeras predsjednik kluba Dragan Bokan.

Bokan se zahvalio svima koji su pružili podršku klubu u prethodnih 12 godina od kada je na čelu Budućnosti.

"Naša odgovornost podrazumjeva da imamo sluha za pitanja od opšteg interesa i da mislimo na budućnost našeg društva, naše djece. Velika je, suštinska važnost briga o društvenoj zajednici kroz pravilno usmjerenje mladih. Od kada rukovodimo klubom, preko 1.200 mališana je prošlo kroz našu školu košarke, a porast interesovanja za bavljenje ovom vještinom je očigledan. Košarkaši su ponovo, kao u neko idiličnije vrijeme postali idoli, a njihov uspjeh razlog za radost i motivacija da se ide ka cilju ulažući trud i vrijeme. Upravo ti ciljevi, dobre namjere, iskreno prijateljstvo i želja da se pomogne našoj Budućnosti, osim što su bili moj motiv da u kritičnom momentu preuzmem odgovornost nad klubom, okupili su i ostale članove Uprave. Svi smo ujedinjeni misijom i opredjeljenjem da zajednički ulažemo vrijeme i novac za dobrobit naše Budućnosti", poručio je Bokan.

Dragan Bokan
Dragan Bokanfoto: KK Budućnost Voli

Budućnost je domaćin ABA Superkupa, koji se igra u "Morači" od 18. do 20. septembra.

"Članovima tima i stručnom štabu želim uspješnu sezonu, vitešku borbu, sjajne rezultate, koševe i akcije koje se pamte i koje će se dugo prepričavati. Želim vam punu salu, podršku i kad dobijate i kad gubite, i navijanje iz sveg glasa. I najbolji košarkaš neće izboriti pobjedu ako nema jak tim oko sebe. I najbolji privrednik, direktor ili menadžer neće biti uspješan ako nema dobar tim, najbolji i najuspješniji medju nama ne mogu pomjerati granice ako se ne povezuju sa sebi sličnim ljudima. Smatram da ćemo zajedno pomjeriti mnoge granice, a to jeste naš zadatak i naša misija", poručio je Bokan.

Bokan se zahvaliio i gradonačelnici Oliveri Injac, "na pokazanom razumjevanju i odlučnosti da pruži nesebičnu podršku našoj Budućnosti, kao i njenim zamjenicima Danilu Šaranoviću i Luki Rakčeviću."

Olivera Injac i Dragan Bokan
Olivera Injac i Dragan Bokanfoto: KK Budućnost Voli

Na svečanosti je govorila i gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac.

"Posvećenim odnosom i zalaganjem svih koji učestvuju u radu kluba, poslednjih godina ostvareni su izuzetni rezultati koji nam svima služe na čast. Uvjerena sam da je pred vama još mnogo izazova koje ćete savladati i koji će vas naučiti da pobjeda nije samo rezultat već cijelo putovanje koje nas čini mudrijim, boljim i snažnijim. Vjerujem da ćete znati da cijenite svaki dan tog putovanja. Moram i da naglasim da se radujem što večeras upoznajemo neke nove zvijezde budućnosti, momke koji će već sjutra biti heroji grada i najbolji sportski uzori naše omladine. Radujem se i što ćemo u Podgorici upriličiti odigravanje Superkupa, ugostiti ekipe iz regiona i okupiti istinske zaljubljenike u košarku. Navijaćemo priželjkujući finale, vjerujući da ovi momci imaju potencijal koji može da nadigra bilo koga", kazala je Injac.

Bonus video: