Dino sa trojicom svjetskih šampiona, NBA prvakom i velikim Lasom - Bajern vraća krunu u Njemačkoj, želi više u EL

Dino Radončić juče predstavljen u Minhenu - stiže u zanimljivu ekipu, koju je ovog ljeta preuzeo dvostruki šampion Evrope Pablo Laso

3799 pregleda 3 komentar(a)
Radončić na treningu Bajerna, Foto: FC Bayern Basketball
Radončić na treningu Bajerna, Foto: FC Bayern Basketball

Bajern je juče i zvanično kao novo pojačanje predstavio Dina Radončića, crnogorski košarkaš će u Minhenu ponovo sarađivati sa velikim Pablom Lasom - čovjekom koji je Realu donio dvije evropske krune.

Kako su objavili njemački mediji Dino je u procesu dobijanja njemačkog državljanstva, s obzirom na to da je rođen u Gisenu i da je prve tri godine života proveo u toj zemlji kada je njegov otac Damir igrao rukomet u Bundesligi. Zbog toga će dok ne dobije pasoš igrati za rezerviste, a poslije toga i za prvi tim kluba iz Minhena.

Ono što je odmah jasno, naš košarkaš stiže u jači tim nego što je to Bajern bio posljednih godina, pa će vjerovatno prvi cilj kluba iz "BMV parka" biti povratak domaće titule koja u Minhenu ne stanuje još od 2019. kada je Bajern posljednji put bio šampion.

Naravno, njemački tim će željeti da napravi i korak više u Evroligi, gdje je do sada najveće uspjehe napravio 2021. i 2022. kada je stigao do četvrtfinala.

Osim velikog povratka košarci Pabla Lasa, snagu Bajerna u narednoj sezoni činiće i tri tek krunisana svjetska šampiona iz reprezentacije Njemačke - Andreas Obst, Isak Bonga i Nils Gifej.

Dino Radončić
foto: FC Bayern Basketball

Nije još zvanično, ali praktično je gotov transfer Serža Ibake, pa će tako dres Bajerna nositi i momak koji je 2019. sa Torontom bio šampion NBA lige.

Za klub iz bavarske prijestonice igra i sjajni kapiten Vladimir Lučić, iz Fenerbahčea se vratio Devin Buker, tu je i Argentinac sa NBA iskustvom Leonardo Bolmaro, zatim nekadašnji član Orlanda Fredi Gilespi...

Novu sezonu u Evroligi Bajern će otvoriti 5. oktobra u njemačkom derbiju sa Albom.

Dino Radončić
foto: FC Bayern Basketball

Bonus video: