FIBA rang lista: Crna Gora 17. na planeti, Ameri na vrhu preskočili Španiju

Svjetski šampion Njemačka prvi put je stigla do treće pozicije, dok od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije bolji plasman od Crne Gore imaju Srbija (5) i Slovenija (11)

5200 pregleda 34 reakcija 7 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore tokom SP u Manili, Foto: FIBA
Košarkaši Crne Gore tokom SP u Manili, Foto: FIBA

Istorijska priča na Mundobasketu nagrađana je i sa dva mjesta bliže vrhu na FIBA rang listi - košarkaši Crne Gore nalaze se na 17. poziciji po najnovijem rangiranju Svjetske košarkaške federacije.

Crna Gora ukupno ima 606,2 poena, a momci Boška Radovića na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu upisali su tri pobjede i dva poreza, za ukupno 11. mjesto na Mundobasketu.

Došlo je i do promjene na vrhu, gdje su Sjedinjene Američke Države (polufinale SP) preskočile Španiju (eliminacija u grupnoj fazi), dok je skok od osam mjesta napravio novi šampion svijeta Njemačka, koja je prvi put u istoriji zauzela treću poziciju.

Zahvaljujući rezultatima na šampionatu planete ogroman let od čak 22 pozcije napravila je Letonija - ekipa Luke Bankija, koja je bila petoplasirana na Mundobaksetu, sada je na osmom mjestu FIBA rang liste.

Od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije bolji plasman od Crne Gore imaju Srbija (5) i Slovenija (11). Hrvatska je 30. na svijetu, Bosna i Hercegovina 40, Sjeverna Makedonija 59, a Kosovo 77.

Bonus video: