Gordić: Budućnost će uvijek biti konkurentna, nadam se da će Mornar i dalje igrati atraktivno

Nakon sezone u rumunskom Klužu Nemanja Gordić se vratio u Admiralbet ABA ligu i potpisao za Igokeu

17478 pregleda 51 reakcija 2 komentar(a)
Nemanja Gordić na današnjem treningu u "Morači", Foto: ABA Liga
Nemanja Gordić na današnjem treningu u "Morači", Foto: ABA Liga

Jedan od igrača koji je obilježio istoriju Admiralbet ABA lige je Nemanja Gordić. Igrajući za Budućnost Voli, Mornar, Igokeu, Partizan i Cedevitu Gordić je pomjerio granice, pa je postao najbolji poenter (3.257) i asistent (1.132) u regionalnom takmičenju.

A nakon prošle sezone koju je proveo u rumunskom Klužu, Gordić je opet na poznatom terenu - od ove sezone će ponovo nositi dres Igokee, sa kojom je doputovao u Podgoricu, gdje se od 18. do 20. septembra održava Superkup ABA lige. Igokea sjutra (12) u četvrtfinalu igra protiv Cedevita-Olimpije.

"Mislim da je ekipa konkurentna i dobro popunjena na svim pozicijama. Igramo ABA ligu i Ligu šampiona. Igrao sam i ranije za Igokeu, sve mi je već poznato, nije bio teško da se vratim. Prije dva dana smo se kompletirali, imali smo problema sa povredama, nedostaje nam Karmajkl. Prioritet je dobar trening, da se što prije uigramo. Nadam se da će nam ovaj Superkup dobro poslužiti", kazao je Gordić za "Vijesti".

Gordić je komentarisao i dva bivša kluba - Budućnost i Mornar.

"Nisam gledao utakmice u pripremnom periodu. Znam da će Budućnost kao i uvijek biti konkurentna. Stabilan je klub i drago mi je da imaju dobru ekipu. Što se tiče Mornara - klub je prošao kroz teži period. Nadam se da će da bude sve u najboljem redu. Mislim da je ljeto bilo burno. Nadam se da je sve iza njih, da će kao i do sada Mornar i Bar biti prepoznatljivi po posebnom stilu košarke i da će da u Baru i dalje da se igra atraktivna košarka", rekao je Gordić.

Nova sezona u ABA ligi - nova šansa da se poprave rekordi.

"Moj motiv dolazi od treninga. Da svaki trening odradim maksimalno što mogu. Mislim da ukoliko imate takav stav, ostale stvari dolaze same po sebi. Drago mi je što ću imati priliku da opet igram u ABA ligi - nadam se da će biti još poena i asistencija", poručio je Gordić.

Bonus video: