Mijović: Opterećuje nas situacija sa Frimenom, sa određenim ambicijama ulazimo u Superkup

Budućnost sjutra (18) na startu Superkupa ABA lige igra sa Zadrom

17498 pregleda 9 komentar(a)
Petar Mijović na današnjem treningu, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Mijović na današnjem treningu, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon prijateljskih mečeva sa Borcem iz Čačka, Splitom, Širokim i Cibonom, košarkaše Budućnost Volija očekuje nastup na Superkupu ABA lige u Podgorici.

Poslije dolaska igrača sa Mundobasketa "plavi" su se kompletirali, ali su u međuvremenu ostali bez Alerika Frimena, koji je povrijedio diskus. Stoga, trener Petar Mijović ističe da su predstojeće utakmice u glavnom gradu Crne Gore prilika za podizanje forme pred start regionalnog takmičenja i Evrokupa.

"Košarkaški spektakl kao uvod u sezonu koja je na pragu. U radnom raspoloženju dočekujemo Superkup. Određeni igrači su nam se kasno priključili. Sa određenim ambicijama ulazimo u turnir - da nam posluži da prvo kolo ABA lige 30. septembra i tri dana nakon toga prvo kolo Evrokupa dočekamo spremni", poručio je trener Budućnosti Petar Mijović.

Prvi rival na turniru Superkupa je Zadar (sjutra, 18h). Ekipa iz Hrvatske je bila najprijatnije iznenađenje prošle sezone, igrala je plej-of (eliminisana od Zvezde), ali je imala i najkorisnijeg igrača takmičenja Luku Božića, koji je produžio ugovor.

"Zadar je za razliku od nas ekipa koja je zadržala nosioce igre. Sigurno da će biti teško, zahtjevno. Dobra su ekipa, dobro vođena, sa dosta kvaliteta, predvodi ih Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve u toj utakmici, da damo sve od sebe i plasiramo se u polufinale. Ambicija je da se trurnir iskoristi, da ekipa nakon turnira bude u značajno boljem stanju, nego što je bila prije turnira", rekao je Mijović.

KK Budućnost Voli
foto: KK Budućnost Voli

Budućnost je u prelaznom roku angažovala Vladimira Mihailovića, Mekinlija Rajta, Kolbija Rosa, Alerika Frimena, Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića, Džakorija Vilijamsa i Marvina Džonsa. A prije pojačanja, ugovor je potpisao Mijović, koji je u finišu prošle sezone naslijedio Vladimira Jovanovića. Ugovore su produžili Aleksa Ilić i Marko Jagodić-Kuridža.

"Deset novih igrača je stiglo. Mi smo prvi trening pred odlazak u Sarajevo napravili zajedno, gdje ljudi nisu znali imena jedni drugima. To je proces iz kojeg moramo što brže da izađemo i da nivo naše igre do početka prvenstva podignemo"

Situacija sa Frimenom?

"To je nešto što nas opterećuje. Frimen je bio jedan od najvažnijih igrača, sa dosta poena u rukama. Moramo da mijenjamo neke uloge, da vidimo da li nam tržište nešo nudi", poručio je Mijović.

Bonus video: