Obradović: Superkup lijepa ideja, svih osam ekipa imaju najveće ambicije

Partizan posljednji stigao u Podgoricu - ABA Superkup otvara od 15 sati protiv Mege

10662 pregleda 9 komentar(a)
Obradović u razgovoru sa novinarima u Podgorici, Foto: KK Budućnost Voli
Obradović u razgovoru sa novinarima u Podgorici, Foto: KK Budućnost Voli

Zbog kašnjena leta košarkaši Partizana u Podgoricu su stigli kasno sinoć, nisu stigli da obave trening u "Morači", ali ni to ne mijenja ambicije ABA šampiona pred današnji start Superkupa.

"Crno-bijeli" turnir u našem glavnom gradu otvaraju danas od 15 sati protiv Mege.

"Čeka nas mlada ekipa, napravili smo skauting i spremali se za prvu utakmicu, da ne razmišljamo previše - nadamo se - o narednim protivnicima", rekao je trener Partizana Željko Obradović po dolasku u Podgoricu.

Pandemija virusa kovid-19 prekinula je priču Superkupa, ali ovo takmičenje vraća se ove godine i biće pravi uvod za novu košarkašku sezonu.

"Prije svega, drago nam je da smo u Podgorici, koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji učestvuju u organizaciji ovog turnira. To je lijepa ideja, vratio se Superkup poslije nekoliko godina, ali kako god bilo radi se o prvim zvaničnim utakmicama", istakao je najtrofejniji evropski trener.

Obradović smatra i da je bitan termin Superkupa.

"Naravno, važan je trenutak u kojem se turnir održava - već prvog dana ćemo vidjeti ko kako izgleda, ali to je nešto što je važno u ovom trenutku. Tu je osam timova, svi vjerovatno sa najvećim mogućim ambicijama", zaključio je Obradović.

U odnosu na šampionsku godinu Partizan tokom ljeta nije mnogo mijenjao - ugovore su produžili kapiten Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej, Aleksa Avramović i Balša Koprivica, dok su Alen Smailagić, Tristan Vukčević, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Savo Drezgić i Đorđije Jovanović imali važeće ugovore.

Stigli su Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Pi Džej Dozijer i Frenk Kaminski, a Beograd su napustili Matijas Lesor, Joanis Papapetru i Jam Madar.

ČETVRTFINALE

Ponedjeljak

12.00h Cedevita-Olimpija - Igokea

15.00h Partizan - Mega

18.00h Budućnost Voli – Zadar

21.00h SC Derbi - FM

Bonus video: