Košarkaški dan u Podgorici: Bitke za Superkup kreću u podne

Maraton u "Morači": ABA Superkup počinje danas u glavnom gradu Crne Gore

12939 pregleda 55 reakcija 3 komentar(a)
"Morača "je spremna za spektakl, Foto: KK Budućnost Voli
"Morača "je spremna za spektakl, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaška sezona u Podgorici nije mogla da krene na ljepši način - glavni grad Crne Gore od danas do srijede biće domaćin ABA Superkupa, a prvi dan donijeće pravi košarkaški maraton.

Sve kreće tačno u podne kada će se u prvom četvrtfinalnom duelu sastati najbolje ekipe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine - Cedevita-Olimpija i Igokea.

Termin od 15 sati rezervisan je za šampiona ABA lige - Partizan će prolazak u polufinale tražiti protiv uvijek neugodne Mege.

Tri sata kasnije na parket "Morače" istrčaće naš najveći klub i domaćin Superkupa - Budućnost Voli novu sezonu otvara protiv Zadra.

Prvi dan i četvrtfinale zatvoriće još jedan crnogorski klub - od 21 SC Derbi igra protiv FMP-a.

Superkup priča krenula je 2017. u Baru, a prvi osvajač ovog takmičenje koje je pravi uvod u novu sezonu bila je Cedevita (tada iz Zagreba). Naredne godine u Laktaašima slavila je Crvena zvezda - zanimljivo u oba premijerna dva finala u finalu je igrala Budućnost.

Za sada posljednji turnir Superkupa održan je 2019. u Zagrebu, a trijumfovao je Partizan - "crno-bijeli" su u meču za trofej savladali Cedevita-Olimpiju.

Nakon toga pandemija virusa kovid-19 prekinula je ovo takmičenje - sve do danas kada će se u Podgorici ispisati nova stranica Superkupa.

ČETVRTFINALE

Ponedjeljak

  • 12.00h Cedevita-Olimpija - Igokea
  • 15.00h Partizan - Mega
  • 18.00h Budućnost Voli – Zadar
  • 21.00h SC Derbi - FMP

Dosadašnji osvajači Superkupa

  • Bar (2017) - Cedevita (Zagreb)
  • Laktaši (2018) - Crvena zvezda
  • Zagreb (2019) - Partizan

Bonus video: