Podgorica ovacijama dočekala Obradovića, Avramovića i Veličkovića, Partizan savladao Megu

Partizan slavio 89:78

11409 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Detalj sa današnje utakmice, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Detalj sa današnje utakmice, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Drugi polufinalista Superkupa ABA lige je Partizan koji je danas u "Morači" malo teže nego što je javnost očekivala savladao Megu - 89:78.

Prije početka meča publika u "Morači" je ovacijama dočekala najtrofejnijeg evropskog trenera, Željka Obradovića, ali i Aleksu Avramovića, koji je dočekan uz povike - "MVP". Partizan je imao veliku podršku sa tribina, a navijači su aplauzom pozdravili i nekadašnjeg igrača "crno-bijelih" Novicu Veličkovića, koji je sada tim-menadžer Mege.

Mega je dugo odolijevala, u prvoj četvrtini i vodila. Ali, od trenutka kada je Kevin Panter pogodio trojku za 74:71 (osam minuta prije kraja), a onda i asistirao Kaminskom (76:71) Partizan nije ispuštao prednost.

Prva četvrtina protekla je u izuzetnom napadu Mege, koja je tokom uvodnmih 10 minuta pet puta bila precizna za tri poena. Pogađali su Jelavić, Đurišić i Iljasoglu, pa je poslije deset minuta bilo 25:25.

Početkom druge četvrtine mlada ekipa je stala, više od tri minuta bila bez poena, što je Partizan iskoristio, napravio seriju 7:0 i poveo 35:26.

Imala je ekipa Željka Obradovića tokom druge četvrtine u nekoliko navrata i maksimalnih 15 poena prednosti, igrala je dobro u napadu (Naneli pogodio tri, Anđušić dvije trojke u tom periodu), za 20 minuta ubacila 51 poen, ali je na odmor otišla sa plus osam (51:43).

U nastavku je Mega igrala hrabro, borbeno, pa je poslije mini-serije 5:0 (dva poena Jovića, koš i faul Topića) stigla do izjednačenja - 62:62.

Egal je bio do početka četvrte četvrtine kada je Panter pogodio trojku, podigao publiku u "Morači" i odveo Partizan ka pobjedi.

Najefikasniji kod Partizana bio je Naneli sa 13 poena. U ekipi Partizana nije bilo Ponitke, koji je ostao u Beogradu.

Kod Mege se istakao Jelavić sa 21 poenom.

Partizan će u polufinalu igrati sa Igokeom, koja je pobijedila Cedevita-Olimpiju.

Bonus video: