Budućnost u 3. četvrtini slomila Zadar i plasirala se u polufinale Superkupa ABA lige

Budućnost u četvrtfinalu Superkupa ABA lige savladala Zadar 70:58

16947 pregleda 48 reakcija 6 komentar(a)
Petar Popović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Petar Popović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

U najavi pred Superkup ABA lige trener Budućnost Volija, Petar Mijović isticao je da će utakmice u Podgorici poslužiti ekipi da se što bolje uigra i spremno dočeka početak Admiralbet ABA lige i Evrokupa.

Upravo je tokom večerašnje četvrtfinalne utakmice sa Zadrom djelovalo da ekipa još nije uigrana (u prvom dijelu samo dvije asistencije, 11 ukupno), ali je i pored toga Budućnost upisala pobjedu i plasirala se u polufinale - 70:58.

Uostalom, Mijović tek od nedavno ima sve igrače na raspolaganju, a na to treba dodati i činjenicu da je ekipa igrala bez povrijeđenog Alerika Frimena.

"Plavi" su otpor hrvatske ekipe slomili u trećoj četvrtini kada su serijom 8:0 prvi put stekli dvocifrenu prednost (48:37) i odbranom srušili rivala. Tada je Džarkori Vilijams energijom povukao ekipu, uslijedila je i reakcija publike, pa je prednost Budućnosti od tada konstantno bila dvocifrena.

Džons
Džonsfoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Od početka meča Podgoričani su vodili, ali su u prvom dijelu loše šutirali za tri poena. Ali i Zadar je loše šutirao i prvo poluvrijeme završio bez ubačene trojke.

Budućnost je u prvoj četvrtini dva puta napravila mini-seriju 5:0 i tokom prvih 20 minuta imala najviše sedam poena prednosti.

Ali, Zadar koji je igrao bez Luke Božića (nije stigao u Podgoricu), je bio uporan, tokom prvog dijela je konstantno bio u igri, ali je pao u trećoj kada je Budućnost prvi put otišla na dvocifrenu prednosti meč privela kraju.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Rajt sa 11 poena (5/13 iz igre). Vilijams, Ros i Grbović su ubacili po 10 poena.

Kod Zadra je najefikasniji bio Drežnjak sa 14 poena.

Bonus video: