Mijović: Fantastičan odnos, raduje me način na koji smo pobijedili

Budućnost savladala Zadar (70:58) i plasirala se u polufinale Superkupa ABA lige

8898 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Vladimir Mihailović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnosti zabilježili su pobjedu u prvom zvaničnom meču - crnogorski šampion je večeras u četvrtfinalu Superkupa ABA lige savladao Zadar (70:58) i plasirao se u polufinale.

Nakon meča trener Budućnosti, Petar Mijović je rekao da je odnos bio fantastičan, te da je u napadu nedostajalo protoka lopte na specifičnu odbranu Zadra.

"Zadar je najmanje mijenjao, nosioci igre su tu duži vremenski period i imaju prednost u odnosu na ekipe koje su tek stvarane. Pretpostavljao sam nakon treninga da su noge teške, ali nama je cilj da budemo spremni za početak ABA lige i Evrokupa. Dobar temelj je fantastičan odnos, odbrambeni nivo je bio visok. U napadu smo bili stegnuti, nedostajalo je protoka lopte na njihovu specifičnu odbranu. Nismo nalazili dobra rješenja, kada smo ih našli onda procenti šuta nisu bili dobri. Raduje me način na koji smo pobijedili. Jako je značajno što smo Superkup otvorili pobjedom", rekao je nakon meča trener Budućnosti Petar Mijović.

Zadar je na Superkup stigao bez Luke Božića.

"U prvom poluvremenu smo bili dobri, dobro smo se nosili sa njima. Imali smo otvorene šuteve, u 1. poluvrmeenu nismo pogodili nijednu trojku, a sa takvim procentom ne možemo pobijediti. I u odbrani smo bili kompaktniji u prvom dijelu. Skraćena nam je rotacija, pokušavam da dam šansu mlađim igračima, pa nas je negdje i njihovo neiskustvo koštalo. Evidentno je da imamo i problem sa organizacijom igre", rekao je trener hrvatskog šampiona Danijel Jusup.

Bonus video: