Petrović: Mundobasket pokazao koliko dobra košarka se igra u regionu - i ABA zaslužna za dobre rezultate

"Kasno sam doputovao, pratio sam samo posljednji meč prvog dana Superkupa, ali siguran sam da će ovih osam mečeva u dva dana donijeti sjajnu košarku"

6523 pregleda 2 komentar(a)
Petrović, Foto: KK Budućnost Voli
Petrović, Foto: KK Budućnost Voli

ABA Superkup u Podgoricu je doveo šest ekipa iz regiona, ali i mnoga poznata i velika košarkaška imena. Među njima je i legendarni "Aca trica" - nekadašnji jugoslovenski košarkaš, kasnije i trener, Aleksandar Petrović.

Čovjek koji je kao igrač najveći trag ostavio u Ciboni, a koji je kao selektor vodio svoju Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu i Brazil, smatra da upravo ABA liga nosi veliki dio zasluga za zapaženo učešće reprezentacija iz regiona na nedavno završenom Mundobasketu.

"Mislim da je Svjetsko prvenstvo pokazalo zapravo koliko se dobra košarka igra u regionu. Treba pomenuti te sjajne rezultate – Srbija je osvojila drugo mjesto, Slovenija je sedma, dok je Crna Gora 11. na svijetu", poručio je Petrović, a saopšteno iz Košarkaškog kluba Budućnost Voli.

Prema njegovom mišljenju radi se o fantastičnim rezultatima.

"A, ako znamo koliko je igrača - što direktno, što indirektno - igralo upravo u ABA ligi posljednjih godina, onda dolazimo do jasnog zaključka da je to pomoglo svim reprezentacijama da naprave tako dobre rezultate", nema dilemu Petrović.

Legendarni košarkaš pohvalio je organizaciju ovogodišnjeg ABA Superkupa.

"S obzirom da iza ovog Superkupa što se tiče organizacije stoji Budućnost i sama kompanija Voli jasno je da možemo govoriti samo u superlativu kada je u pitanju organizacija ovog takmičenja", istakao je Petrović.

Prvog dana plasman u polufinale Superkupa izborili su crnogorski timovi Budućnost i SC Derbi, kao i Partizan i Igokea.

"Kasno sam doputovao, pratio sam samo posljednji meč prvog dana, ali siguran sam da će ovih osam mečeva u dva dana donijeti sjajnu košarku", zaključio je Petrović.

Polufinalni dueli Superkupa na programu su noćas - od 18 sati igraju Partizan i Igokea, a od 21 Budućnost i SC Derbi.

Bonus video: