Partizan prvi finalista ABA Superkupa, Obradović: Avramović se osjetio bolje, rekao je da može da pomogne timu

"Crno-bijeli" u polufinalu pobijedili Igokeu 91:84

9686 pregleda 17 komentar(a)
Aleksa Avramović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Aleksa Avramović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prvi finalista ABA Superkupa je Partizan - ekipa Željka Obradovića je večeras u "Morači" u polufinalu pobijedila Igokeu 91:84.

Partizan je u posljednjem izdanju ABA Superkupa, odigranom 2019. godine osvojio titulu, pa će sjutra (21) imati priliku da odbrani trofej.

"Crno-bijeli" su od početka vodili i praktično u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika. Poslije poena Jaramaza sa slobodnih bacanja prvi put su stekli dvocifrenu prednost (23:13) i u prvom poluvremenu, baš kao i juče protiv Mege, postigli 51 poen. A Partizan je utakmicu završio sa dva poena više nego juče u četvrtfinalu.

U drugoj četvrtini je u igru ušao i Aleksa Avramović, koji je upisao prve minute u novoj sezoni za "crno-bijele".

Partizan je u drugom poluvremenu išao i do plus 25, da bi u finišu utakmice Igokea nakon trojke Marka Jeremića prišla na minus šest (88:82). Potom je Uroš Trifunović vratio trojku (91:82) i ekipa iz Laktaša više nije zaprijetila.

Partizan je do pobjede vodio Smailagić sa 15 poena, Panter je postigao 13.

"Zadovoljan sam prvim poluvremenom, igrali smo tečno. Treća četvrtina u egalu, a o posljednjoj ne bih trošio riječi. Mislim da je to o čemu ćemo da pričamo na sastanku i treningu", rekao je Obradović.

Obradović je govorio i o situaciji sa Aleksom Avramovićem. Trofejni trener je juče rekao da je reprezentativac Srbije zaradio sitnu povredu.

"Zglob mu je otekao poslije aviona kada smo došli. Trebao mu je trening i odradio je teretanu, te stvari koje mu prijaju. Jutros je radio na treningu ovo što smo radili što se tiče taktike, bez trčanja. Osjetio se bolje i rekao je da može da pomogne timu. Odigrao je devet minuta izuzetno koreketno, odigrao je dobru utakmicu", kazao je Obradović.

Partizan je i večeras, kao i juče protiv Mege u prvom poluvremenu ubacio 51 poen, večeras ukupno dva više nego juče (91 naspram 89).

"Superkup se igra dan za danom. Vodi se računa o minutaži, sa druge strane apsolutno je neuobičajeno da se u prvom poluvremenu koristi 11 igrača. Danas su u prvom poluvremenu igrali svi osim Balše Koprivice", poručio je Obradović.

Na drugoj strani 23 poena Jeremića. Bivši košarkaš Mornara je pogodio sedam od 11 trojki. Zoran Nikolić je meč završio sa 13 poena i 11 skokova.

"Čestitam Partizanu. Mislim da je utakmica odlučena u prvoj četvrtini. Ušli smo mekano u utakmicu. Imali smo veliki broj izgubljenih lopti i dozvolili smo im ofanzivne skokove. U drugom poluvremenu je energija i pristup bio bolji, pa smo došli do zanimljivie završnice", rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Bonus video: