Ništa od već viđenog finala: SC Derbi savladao Budućnost i otišao na megdan Partizanu

Tim Andreja Žakelja slavio (69:63) i sjutra ima priliku da osvoji trofej

26114 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Obri Dokins će biti ozbiljno pojačanje "studenata", Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Obri Dokins će biti ozbiljno pojačanje "studenata", Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Očekivalo se da u finalu ABA Superkupa igraju Budućnost Voli i Partizan, ali je taj poredak poremetio SC Derbi, koji je večeras u "Morači", u polufinalu, savladao gradskog rivala (69:63), pa će sjutra imati priliku da se bori za prvi trofej u sezoni.

Tokom čitavog meča je djelovalo da bi "studenti" mogli da dođu do trijumfa. A kada je u u prvoj polovini četvrte četvrtine tim Andreja Žakelja poveo 58:48 (poeni Nikole Pavlićevića, Budućnost za četiri minuta postigla dva poena) put ka pobjedi je bio trasiran. Doduše, Budućnost je poslije toga vezala sedam poena, prišla na 58:55 (4:07 do kraja utakmice), ali su Borna Kapusta trojkom i Obri Dokins sa distance otklonili sve dileme.

"Studenti" su upravo na krilima novajlije Dokinsa savladali Budućnost, pa će sjutra (21) imati priliku da odmjere snage sa Partizanom i - nakon dobrih izdanja u plej-ofu ABA lige prošle sezone - pokušaju da iznenade "crno-bijele".

Kolbi Ros
Kolbi Rosfoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Upravo je Dokins obilježio večerašnji susret - tim Andreja Žakelja na startu je poveo 11:0, a prvih devet od tih 11 poena je postigao američki košarkaš.

Budućnost je prve poene postigla nakon sedam minuta, kada je Vladimir Mihailović pogodio trojku. To je bio pokretač serije 9:0, pa je, poslije slobodnih bacanja Marka Jagodić-Kuridže, 90 sekundi prije kraja 1. četvrtine, bilo 11:9.

Tim Petra Mijovića je samo dva puta vodio na večerašnjem susretu, oba puta u drugoj četvrtini - prvo je Flečer Megi pogodio trojku za 14:13, a onda je i Andrija Slavković bio precizan za dva poena - 16:15. Nakon toga je SC Derbi napravio seriju 8:0 i poveo 27:18.

Budućnost je sinoć protiv Zadra u prvom poluvremenu postigla 33, a večeras 29 poena.

Borna Kapusta
Borna Kapustafoto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Početkom treće četvrtine SC Derbi je imao osam poena viška (37:29), Budućnost je prišla na minus jedan (40:39), a poslije jednog slobodnog Bacanja Marvina Džonsa izjednačila (46:46). Tada je Tomislav Ivišić zakucao za 48:46, SC Derbi je priveo treću četvrtinu kraju, a onda u prvoj polovini četvrte stigao do pomenutih 10 poena viška (58:48), koji su, ispostaviće se, bili dovoljni za pobjedu.

Blistao je Obri Dokins koji je utakmicu završio sa 24 poena (9/12 iz igre). Amerikanac je jedini imao dvocifreni učinak kod SC Derbija.

Kod Budućnosti je najefikasniji bio Džons sa 14 poena. Vladimir Mihailović je imao 13, a Kolbi Ros 11 poena i sedam asistencija.

Bonus video: