Žakelj: Želim da momci ovako nastave da rade i treniraju

SC Derbi u polufinalu ABA Superkupa pobijedio Budućnost Voli 69:63

7751 pregleda 6 komentar(a)
Andrej Žakelj na večerašnjem susretu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Andrej Žakelj na večerašnjem susretu, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sinoć protiv FMP-a i večeras protiv Budućnost Volija, košarkaši SC Derbija su nagovijestili da bi i ove sezone njihove utakmice mogle da budu veoma interesantne.

Tim Andreja Žakelja je u polufinalu ABA Superkupa pobijedio Budućnost (69:63) i sjutra (21) će u finalu igrati sa Partizanom.

"I večeras moram momcima da čestitam na pristupu. Mislim da je to pravi način na koji mi moramo da igramo - agresivno, brzo i borbeno. Mislim da to donosi rezultat kada u nekim segmentima možda imaš manje kvaliteta. Na početku smo igrali baš na nivou, kako smo se dogovorili. Dođu i loši minuti, u nekim momentima smo imali problema sa skokom, ali generalno moram da budem zadovoljan. Još je pripremni period, samo želim da momci ovako nastave da rade i treniraju. Sa takvim načinom će i rezultati doći", rekao je na pres konferenciji Žakelj.

Večeras se istakao Obri Dokins, koji je ovog ljeta stigao u Podgoricu.

"Otkad sam ja ovdje, mislim da smo pogodili sa strancima. Svake godine napravimo dobar skauting. Zadovoljan sam jer je odličan momak i veliki radnik. Vidimo i njegove individualne kvalitete. Poslije pripremnog perioda se odmorio, svjež je. Dug je put i drugi moraju da pronađu ritam. Duga je sezona", rekao je Žakelj.

SC Derbi je prošle sezone igrao dobre mečeve sa Partizanom, sjutra je na programu još jedan.

"Igraćemo jako, agresivno, hrabro. Kao i sve utakmice, tako ćemo i sjutra pokušati da pobijedimo", poručio je Žakelj.

Bonus video: