Mijović: Napadački ne izgleda dobro, protiv Igokee će biti zahtjevno

Budućnost Voli u polufinalu ABA Superkupa izgubila od SC Derbija 69:63

10805 pregleda 15 komentar(a)
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Petar Mijović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Budućnost Volija nisu uspjeli da se plasiraju u finale ABA Superkupa - "plavi" su večeras izgubili od SC Derbija (69:63) i sjutra (18) će u meču za treće mjesto igrati sa Igokeom.

Trener Budućnosti, Petar Mijović rekao je da je njegova ekipa igrala loše u napadu, da su procenti bili loši i da nedostaje produkcije.

"Mislim da smo, kao i protiv Zadra, imali dobrih minuta u odbrani protiv ekipe koja igra napadački dobru košarku. Primili smo 69 poena, što govori da smo u tom dijelu bili na visini zadatka i pored određenih propusta u komunikaciji u određenim momentima. Napadačka produkcija veoma loša, jako mali broj timskih asistencija, iako je to 15, broj se popravio na kraju kada je sve odlučeno. Što se tiče generalno procenata - mislim da su loši. Napadačka slika kao i juče - stegnuto dosta, loš protok lopte, loš izbor šuteva. Mislim da nam fali produkcije, fali nam Frimen, koji je trebalo da bude prva napadačka opcija", rekao je nakon meča trener Budućnosti Petar Mijović.

Slijedi meč sa Igokeom.

"Protiv Igokee će biti teško i zahtjevno. Oni su pokazali mnogo na ovom turniru", rekao je Mijović.

Prvi meč u Admiralbet ABA ligi Budućnost igra 30. septembra sa Zadrom.

"Napadački ne izgleda dobro, ali može da izgleda mnogo bolje za početak prvenstva. Radićemo, to je moj posao, da to bude bolje do prve zvanične utakmice", poručio je Mijović.

Bonus video: