Budućnost odigrala najbolju utakmicu na ABA Superkupu, savladala Igokeu i osvojila 3. mjesto

Budućnost je u meču za treće mjesto savladala Igokeu 79:68

25026 pregleda 33 reakcija 6 komentar(a)
Mekinli Rajt, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Mekinli Rajt, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Baš kao i protiv Zadra u četvrtfinalu, Budućnost Voli je i večeras u meču za treće mjesto ABA Superkupa zahvaljujući dobrom odbranom slomila otpor rivala, savladala Igokeu (79:68) i pobjedom okončala ovaj turnir.

Crnogorski šampion je u napadu večeras odigrao najbolju utakmicu na turniru i postigao više poena, nego na prethodna dva susreta.

"Plavi" su treću četvrtinu otvorili dobrom odbranom, tri puta zaredom su spriječili rivala da postigne koš i poslije poena Mekinlija Rajta prvi put stekli dvocifrenu prednost (49:39).

Imala je ekipa Petra Mijovića u tim momentima i 12 razlike (52:40, poslije slobodnih bacanja Marvina Džonsa), ali je Igokea u finišu tog perioda napravila seriju 8:0 (52:48), koju je trojkom prekinuo Flečer Megi.

Novu dvocifrenu prednost Budućnost je imala početkom posljednje četvrtine kada je Džakori Vilijams pogodio za 61:50. A kada je Vladimir Mihailović pogodio trojku za 68:54 sve je bilo riješeno.

Kada je riječ o prvom poluvremenu, Igokea je na startu napravila seriju 7:0, povela 9:6, početkom druge četvrtine imala i plus pet (18:13) i prednost održavala sve sredine tog perioda kada je Flečer Megi pogodio trojku za 24:21. Potom je Budućnost napravila seriju 7:0 i u finišu prvog dijela povela 37:32, da bi nakon 20 minuta bilo 39:36.

Igokea je utakmicu završila sa jednim ofanzivnim skokom više (šest naspram pet), a Budućnost je jedan ofanzivni skok imala u prvom poluvremenu.

Kod Budućnosti su se u strijelce upisali svi igrači osim Marka Jagodić-Kuridže, a najekfikasniji je bio Kolbi Ros sa 17 poena.

U ekipi Igokee je najefikasniji bio Nikola Tanasković sa 27 poena.

Bonus video: