Početak lijepe priče za budućnost Budućnosti i CG košarke

“Budućnost je na potpuno novom putu, što se tiče rada sa mlađim selekcijama", kazao je trener juniorskog tima Petar Mijović
123 pregleda 0 komentar(a)
KK Buducnost, Foto: Kkbuducnost.me
KK Buducnost, Foto: Kkbuducnost.me
Ažurirano: 25.08.2017. 13:15h

Košarkaški klub Budućnost Voli napravio je veliki iskorak u radu sa mlađim kategorijama za predstojeću sezonu, a pored promjena u organizacionom i stručnom sastavu, značajno je osvježen i igrački potencijal.

To bi u narednom periodu trebalo da bude na još većem nivou, nakon potpisivanja saradnje sa podgoričkim klubom Junior.

“Mislim da je ovo početak uspješne saradnje, koja će iz dana u dan biti sve bolja i kvalitetnija. Želimo da napravimo masovnost, pred nama su veliki izazovi, nadam se da ćemo ih dobro ispunjavati”, kazao je sportski i direktor mlađih selekcija Gavrilo Pajović.

Dva dječaka iz Juniora ovog ljeta su već stigli u Budućnost – Fedor Žugić i Dino Bektešević, narednih dana član Budućnosti postaće i Vuk Popović.

“Na poziv predsjednika Budućnosti Dragana Bokana da uspostavimo saradnju, okupili smo se prije 20-tak dana i počeli razgovore. Naša preporuka je dugogodišnji kvalitetan rad, koji je iznjedrio toliko kvalitetnih igrača, reprezentativaca, tako da smo ove godine konkretizovali našu saradnju”, kazao je prvi čovjek Juniora Dejan Vukmanović.

Kadetska i juniorska selekcija Budućnosti već desetak dana su u treningu.

Juniorski tim, koji će od ove sezone voditi Petar Mijović, imaće najviše takmičarskih obaveza. Pored domaćih takmičenja, igraće i u ABA ligi.

“Budućnost je na potpuno novom putu, što se tiče rada sa mlađim selekcijama. Mogu da uporedim to sa mojim boravkom ovdje prije četiri, pet sezona - sve je sada puno drugačije. Posvećenost je mnogo veća, kvalitet rada je na neuporedivo većem nivou. Ono što će biti potrebno je vrijeme u radu sa mlađim selekcijama. Nadam se da će Budućnost u kratkom periodu ponovo biti prepoznata kao najbolja stanica za ulazak igrača u seniorsku košarku”, kazao je Mijović.

Juniore na proljeće očekuje i učešće na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu.

“Obavićemo razgovore sa predsjednikom kluba u vezi toga. Stekao se uslov da se ova generacija Budućnosti nađe na turniru u Beogradu. Možda dvije, tri godine nismo bili konkurentni, ali sa ovom ekipom sa igračima iz prve ekipe, mislim da možemo dosta toga da pokažemo na evroligaškom turniru”, kazao je Pajović.

U klubu su zadovoljni kako su riješili pitanje trenera u svim selekcijama...

“Vodili smo računa da dođu već afirmisani, provjereni treneri, koji su do sada pokazali rezultate, ne samo u radu sa mlađim kategorijama, već i u radu sa seniorskim ekipama. To se prije svega odnosi na Petra Mijovića i Miloša Kovača”, kazao je direktor kluba Slavko Radulović.

Mlađe selekcije Budućnosti na raspolaganju će imati sve potrebne uslove u hali u Kokotima koja je od ove sezone u vlasništvu Kompanije Voli.

Bonus video: