I dalje smo u grču, ali postoji optimizam

Budućnost Voli nastup na ABA Superkupu završila na trećem mjestu. “Plavi” savladali Zadar i Igokeu, a izgubili od SC Derbija. Trener Petar Mijović ističe da je prioritet nastavak kvalitetnog rada i psihološko rasterećenje igrača, posebno novajlija

10111 pregleda 9 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti poslije utakmice sa Zadrom, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Košarkaši Budućnosti poslije utakmice sa Zadrom, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Utakmice ABA Superkupa u Podgorici poslužile su timovima da se što bolje uigraju i spremni dočekaju prvo kolo u Admiralbet ABA ligi, koja startuje narednog petka.

I dok je SC Derbi u finalu savladao Partizan i osvojio titulu, drugi crnogorski klub, Budućnost Voli, turnir je završio na trećem mjestu. “Plavi” su u četvrtfinalu savladali Zadar (70:58), a onda u polufinalu izgubili od gradskog rivala (69:63). Uslijedila je utakmica za treće mjesto i trijumf nad Igokeom (79:68).

- Vrlo važna pobjeda nad Igokeom, bez obzira na to što je riječ o predsezonskom turniru. Mislim da je važno da nagradimo dobar rad i trening sa pobjedom. Ne želim da umanjim pobjedu SC Derbija u polufinalu, ali mislim da smo ranije otpustili dio grča u kojem se nalazimo, da bismo igrali finale. Prioritet je da nastavimo sa kvalitetnim radom i da sa psihološke strane rasteretimo igrače da bi mogli da pokažu ono zbog čega su ovdje - smatra trener Budućnosti Petar Mijović.

Petar Mijović
Petar Mijovićfoto: ABA/Dragana Stjepanović

Mijović smatra da je ekipa u grču, a osvrnuo se i na dvojicu novajlija - Mekinlija Rajta i Kolbija Rosa.

- Mislim da smo u grču. Ova ekipa je od početka priprema pokazala izuzetan odnos prema treningu. Bili smo optimistični pred ulazak u prijateljske utakmice. Kroz parametre primljenih poena u ova tri meča smo pokazali da se nešto ozbiljno i dobro radilo. Mislim da se prevashodno dva igrača, koja treba da budu nosioci - Mekinli Rajt i Kolbi Ros - još traže. To mi je očekivano za Rajta, jer je ruki u Evropi, dok je Ros imao dvije dobre sezone u Evropi, ali malo drugačiju ulogu u odnosu na to što je igrao u Nimburku i Varezeu. Mislim da onog momenta kad oni otpuste određeni pritisak sa sebe, ili ja kad otpustim određeni pritisak sa njih, da će ekipa mnogo bolje da funkcioniše.

Trener crnogorskog šampiona ističe da postoji optimizam pred start takmičenja.

- Nismo imali mnogo zajedničkih treninga, ali smo imali dovoljno da u ovom momentu izgledamo bolje napadački nego što smo izgledali. Ima talenta i kvaliteta, a nedostaje nam jedan igrač kao što je Alerik Frimen. Ništa novo neću reći. Radi se o igraču koji je trebalo da nosi strukturu naše napadačke igre, da neke prazne minute pretvara u poene. Mislim da postoji određena slabost, koju smo prikazali, ali postoji i optimizam da možemo i sa ovom ekipom, ali i sa određenim pojačanjima da gradimo nešto za ambicije, koje su ispred nas, a svjedoci ste da one nisu nimalo male.

KK Budućnost Voli, Vladimir Mihailović
foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prvu utakmicu u Admiralbet ABA ligi Budućnost igra 30. septembra u “Morači” sa Zadrom (18.30), a onda je 4. oktobra u Podgorici očekuje premijera sa Litkabelisom na startu Evrokupa.

- Svi imamo neke svoje ambicije i težimo njihovom ostvarenju. Nisu ni nama jasne kompletno slike, ne samo što se tiče nas, nego svih ekipa. Cedevita-Olimpija, koja je godinama u vrhu je turnir završila sa tri poraza. FMP, koji bi po situaciji koja ga čeka (kvalifikacije za Ligu šampiona prim. aut.) trebalo da bude najbliži takmičarskoj formi, imao je određenih problema. Treba da se podižemo iz dana u dan i pokušamo da od prve utakmice idemo na pobjedu - zaključio je Mijović.

Bonus video: