Danilo Nikolić potpisao za Limož

Od nekoliko interesantnih ponuda, Nikolić je izabrao onu od francuskog velikana, sa kojim je potpisao na dvije godine, uz mogućnost izlaska ugovora nakon prve

5686 pregleda 10 komentar(a)
Foto: BK Avtodor / Darja Mitrofanova
Foto: BK Avtodor / Darja Mitrofanova

Drugi put u karijeri Danilo Nikolić ide u Francusku, ovog puta na duže - jedan od najboljih šutera među krilnim centrima u Evropi potpisao je za Limož do kraja sezone 2024/2025.

Član generacije Budućnost Volija koja je osvojila ABA ligu 2018. godine je prošlu sezonu počeo u Pro A ligi, ali je brzo otišao iz Dižona, jer je stigao kao zamjena za Markiza Mekdafija.

Tada je otišao u Rusiju i potpisao za Avtodor, kojem je pomogao da se domogne plej-ofa VTB lige, a u finišu sezone je igrao za Mursiju.

Sjajnim igrama u dresu Avtodora je skrenuo pažnju i ostalih učesnika VTB lige, imao je nekoliko unosnih ponuda, ali nije želio da se vraća u najveću zemlju svijeta.

Početkom ljeta je pregovarao o povratku u Budućnost, ali od toga nije bilo ništa, da bi se pojavio na početku priprema Partizana.

Nažalost, do saradnje nije došlo, jer mu je pukao mišić već trećeg dana priprema na Kopaoniku, a propala je i opcija da Tristan Vukčević ode iz redova Beograđana, čime bi se otvorilo mjesto za 30-godišnjeg Podgoričanina.

Od nekoliko interesantnih ponuda, Nikolić je izabrao onu od francuskog velikana, sa kojim je potpisao na dvije godine, uz mogućnost izlaska ugovora nakon prve.

Limož je 1993. godine, na čelu sa Božidarom Maljkovićem, osvojio Evroligu i postao prvi francuski klub u velikim kolektivnim sportovima koji je postao šampion Evrope.

I dan-danas je jedini klub iz te zemlje koji je pokorio Evroligu, a posljednji pehar osvojio je 2015. godine, kada je bio šampion Francuske.

Teško da će uskoro poniviti taj uspjeh, jer Monako i Asvel igraju u Evroligi i imaju ogromne budžete.

Trener Limoža od ove sezone je Grk Ilijas Kancuris, koji je i prošle godine želio Nikolića u AEK-u, a saigrač će mu biti bivši igrač Crvene zvezde i FMP-a, Nemanja Nenadić.

Bonus video: