Popular u finalu bolji od Cetinja, obje ekipe izborile završni Lob TOP8

Pobjednik “Podgorica Open 2k23” u basketu 3X3 je ekipa Popular u sastavu Đorđije Grgurović, Vanja Jovović, Luka Nikaljević i Nikola Vuković

2167 pregleda 0 komentar(a)
I Podgorica je bila sjajan domaćin basket 3X3 turnira, Foto: MOntenegro Lob Tour 2k23
I Podgorica je bila sjajan domaćin basket 3X3 turnira, Foto: MOntenegro Lob Tour 2k23

Na Trgu Argentina u Podgorici, u sklopu završnog dijela sezone organizovan je turnir u basketu 3X3 - “Podgorica Open 2k23” na kojem je nastupilo 12 ekipa, a finalisti su osim novčanih nagrada osvojili i plasman na LOB TOP8 koji će se odigrati u utorak 26. septembra.

Pobjednik “Podgorica Open 2k23” je ekipa Popular u sastavu Đorđije Grgurović, Vanja Jovović, Luka Nikaljević i Nikola Vuković. Njima je pripala i anmgrda od 600 eura, dok je drugoplasirano Cetinje (Predrag Lazarević, Goran Miljenović, Marjan Stojanović i Petar Stojanović) dobilo nagradu u iznosu od 300 eura.

Obje ekipe izborile su plasman u LOB TOP8 na kojem će nastupiti ekipe Kodio Podgorica, Kodio Zabjelo, Hoopers, Grafomatex, NLO i Termosistem.

U sklopu turnira u Podgorici bilo je takmičenje u trojkama a najuspješniji je bio Željko Matanović, dok je takmičenje u zakucavanju osvojio Filip Adžić, i oni su osvojili nagrade od po 50 eura.

Nakon uspješno organizovanih turnira u Portonovom, Nikšiću, Mojkovcu, Žabljaku, Pljevljima i Bijelom Polju, i u Podgorici je odigarn sjajan turnir u organizaciji Montenegro LOB Tour 2K23, u saradnji sa Opštinom Podgorica, Sekretarijatom za sport i kulturu Glavnog grada i Turističkom organizacijom Podgorice.

Ekipa Kodio Podgorica biće favorit završnog turnira nakon velikih međunaodnih uspjeha i naročito drugog mjesta na Mastersu u rumunskoj Konstanci.

Bonus video: