Joan Makundu stiže u Budućnost Voli

Podgoričani su dugo tražili "četvorku", a izbor je na kraju, ipak, pao na povremenog francuskog reprezentativca, koji stiže iz Monaka

18371 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Tokom ljeta, na društvenim mrežama je stidljivo počelo da se najavljuje da Joan Makundu stiže u Budućnost Voli, ali su se vremenom te priče "ohladile".

Podgoričani su dugo tražili "četvorku", a izbor je na kraju, kako "Vijesti" saznaju, ipak pao na povremenog francuskog reprezentativca, koji stiže iz Monaka.

Momak rođen 2000. godine je kao 16-godišnjak došao u akademiju Šolea, a za prvi tim je igrao od 2020. do 2022.

Prošlog ljeta je potpisao četvorogodišnji ugovor sa "kneževima", za koje je odigrao osam mečeva u Evroligi, a 35 u francuskoj Pro A ligi i bio dio tima koji je osvojio istorijsku titulu prvaka.

Joan Makundu
foto: Sofascore

U elitnom evropskom takmičenju je prosječno bilježio 4,4 poena i 2,7 skokova, a u nacionalnom šampionatu 7,5 koševa i 3,6 uhvaćene lopte.

Nedavno se, ipak, rastao sa Monakom, u kojem je ogromna konkurencija, a nova destinacija biće mu Podgorica.

Makundu je ljetos bio na pripremama reprezentacije Francuske za Mundobasket, kada je stigao kao zamjena dok se Matijas Lesor ne oporavi.

Poslije toga se vratio kod Saše Obradovića u Monako, igrao i prijateljske utakmice, ali nije prijavljen za Pro A ligu, pa je bilo jasno da ide.

Bonus video: