Mornar u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona: Hrabro, pa šta bude

Košarkaši Mornara večeras (20.30) u Antaliji protiv španskog Obradoira igraju četvrtfinale kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona

4927 pregleda 2 komentar(a)
Počinje sedmu sezonu u Mornaru: Nemanja Vranješ, Foto: Mornar-Barsko Zlato/Media Pro
Počinje sedmu sezonu u Mornaru: Nemanja Vranješ, Foto: Mornar-Barsko Zlato/Media Pro

Crna Gora će ove sezone imati dva predstavnika u evropskim košarkaškim takmičenjima - i dok će Budućnost Voli nastupiti u Evrokupu, Mornar će sezonu otvoriti u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, takmičenju u kojem je debitovao u sezoni 2016/2017.

Barani su nešto kasnije u odnosu na ostale ekipe iz regiona počeli pripreme za novu sezonu, promijenili gotovo kompletnu ekipu, pa je velika nepoznanica kako će večeras (20.30) u Antaliji izgledati protiv španskog Obradoira.

Tim iz Galicije je prethodnu sezonu u Endesa ligi završio na 11. mjestu, a novu je otvorio ubjedljivom pobjedom protiv Palensije (84:64).

- Kvalifikacije za Ligu šampiona ne dolaze u dobrom trenutku. Dosta kasno smo krenuli sa pripremama, ali iz objektivnih razloga smo bili primorani na to. Nedostatak vremena će se pokazati kao hendikep u kvalifikacijama iz prostog razloga, jer je ovo nova ekipa i biće potrebno mnogo više vremena za uigravanje, nego ranijih godina - kazao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Od košarkaša koji su dres Mornara nosili prethodne sezone tu su kapiten Nemanja Vranješ, Milija Miković i Marko Kovačević. Novajlije su Antabija Voler, Džejkobi Bojkins, Džamal Džonson, Dvajt Marej, Makol Mavijen, Milić Starovlah, Aleks Gavrilović i Strahinja Jovanović.

- Nećemo biti na nivou na kakvom bi trebalo da budemo za tako jake kvalifikacije. Ali, ne idemo sa bijelom zastavom, nego da probamo na utakmici da primijenimo ono što smo radili. Ako to bude dovoljno da napravimo neki rezultat - to je to. Ako ne, da se okrenemo ABA ligi i početku prvenstva - poručio je strateg Mornara.

U slučaju pobjede, Mornar će u polufinalu igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju poljska Legija i švajcarski Friburg. U slučaju dvije pobjede, Barani bi u finalu igrali sa najboljim timom iz druge polovine kvalifikacionog turnira 3, u kojoj igraju Strazbur (Francuska) - Jonava (Litvanija) i Karhu (Finska) - Nes Ciona (Izrael).

Sezonu u Admiralbet ABA ligi Mornar otvara 2. oktobra na gostovanju Partizanu.

Bonus video: