Sve riješeno u prvom poluvremenu: Mornar ubjedljivo izgubio od Obradoira

Crnogorski predstavnik u četvrtfinalu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona izgubio od Obradoira - 90:56

18179 pregleda 20 reakcija 8 komentar(a)
Nemanja Vranješ, Foto: FIBA
Nemanja Vranješ, Foto: FIBA

Košarkaši Mornara su već na prvoj stepenici završili avanturu u kvalifikacijama za Ligu šampiona - crnogorski predstavnik je večeras u Antaliji u četvrtfinalu ubjedljivo poražen od Obradoira - 90:56.

Pitanje pobjednika je bilo riješeno nakon 20 minuta kada je španska ekipa stekla ogromnih 33 razlike (56:23).

Mornar je samo jednom vodio (7:6, trojka Aleksa Gavrilovića). Ali, ekipa Mihaila Pavićevića je mnogo griješila, pa je Obradoiro vezao osam poena i poveo 14:6, da bi početkom druge četvrtine, nakon pet vezanih poena Džordana Hauarda tim iz Galicije stigao do 26:13, pa je Pavićević poslije 28 sekundi igre u tom periodu uzeo minut odmora.

Antabija Voler šutira preko Tresa Tinkla
Antabija Voler šutira preko Tresa Tinklafoto: FIBA

Obradoiro je odlično šutirao, u drugoj četvrtini je pogodio sedam trojki, dok Mornar nije mogao da pronađe put do koša, što je rezultiralo velikom razlikom na poluvremenu.

Mornar je u prvom poluvremenu imao 14 izgubljenih lopti (21 ukupno), u nastavku nije uspio da ublaži poraz, a iz igre je na kraju šutirao 36 odsto.

Najefikasniji kod Mornara je bio Nemanja Vranješ, koji je utakmicu završio sa 16 poena. Antabija Voler je imao 10, a Dvajt Marej i Milić Starovlah po devet.

Na drugoj strani je Hauard postigao 20 poena. Rigoberto Mendosa i Alvaro Munjos su imali po 16.

Bonus video: