Osvajač Superkupa otvara novu ABA sezonu u Splitu: "Vjerovatno se sad od nas očekuje da slavimo u ovakvim mečevima"

Kreće nova ABA sezona - prvi meč u dvorani Gripe igraju domaći Split i naš predstavnik SC Derbi, petak d 18h. Budućnost u subotu (18.30) dočekuje Zadar, dok Mornar novu sezonu otvara u ponedjeljak (19) na terenu šampiona Partizana

12347 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje "studenata" nakon trijumfa u Superkupu, Foto: ABA
Slavlje "studenata" nakon trijumfa u Superkupu, Foto: ABA

Istorijske scene iz "Morače" i prvi veliki trofej ostaju dio lijepe istorije SC Derbija, a već od sjutra za "studente" kreću novi ispiti...

Vrijeme je za ABA ligu, a čast da otvore novu sezonu pripala je nedavnom osvajaču Superkupa SC Derbiju i nekadašnjem evropskog velikanu Splitu.

Utakmica u legendarnoj dvorani "Gripe" zakazana je za sjutra (petak) od 18 sati.

"Čeka nas početak sezone nakon odličnog pripremnog perioda u avgustu i septembru i na kraju osvajanjem Superkupa... Ipak, moramo sve da zaboravimo, da to ostane iza nas - moramo da se fokusiramo na ono što je za nas bitnije, a to je svakako ABA liga", bila je jasna poruka trenera Andreja Žakelja, trenera SC Derbija.

Žakelj
Žakeljfoto: ABA

O prvom rivalu u ABA ligi slovenački stručnjak kaže...

"Počinjemo sa ekipom koja je sastavila sasvim solidan, dobar tim, sa dobrim trenerom i sigurno da imaju svoje ambicije. Mi moramo da se bavimo našim igrama, našim problemima i dobrim stvarima, da pokušamo da budemo još bolji", jasan je bio Žakelj u izjavi za klupski sajt.

Split ili Partizan - fokus je uvijek isti.

"Spremamo se kao i za svaki meč, izuzetno je važno održati fokus i energiju kao u prethodnom periodu i uz takav pristup možemo da igramo protiv svakog, pa tako i na gostujućem terenu protiv Splita", naglasio je Žakelj.

I Mateo Drežnjak, nekadašnji igrač Cibone i rival Splita u hvatskom derbiju, smatra da Superkup mora da bude zaboravljen.

"On je iza nas, uspjeli smo malo da se vratimo i regenerišemo. Spremamo se za meč sa Splitom koji je ove sezone dosta promijenio ekipu, imaju novog trenera i dosta novih igrača", istakao je bek SC Derbija.

Drežnjak
Drežnjakfoto: ABA

Recept u Dalmaciji bio bio igra iz Superkupa.

"Da, na nama je da ponovimo, koliko možemo, izdanje iz Superkupa, da igramo jako i opušteno. Vjerovatno se sad od nas očekuje da slavimo u ovakvim mečevima, i sami to želimo, ali sigurno neće biti lako već u prvom kolu. Da bismo došli do cilja moramo dobro da odigramo u odbrani, agresivno, sa što više trčanja i da probamo da dođemo do pobjede", zaključio je Drežnjak.

Kada su u pitanju preostala dva crnogorska predstavnika u ABA ligi, Buudćnost Voli će u subotu (18.30h) dočekati Zadar, dok Mornar u ponedjeljak (19h) gostuje kod šampiona Partizana.

ABA, 1. kolo

Petak

  • 18.00h Split - SC Derbi

Subota

  • 18.00h Cedevita Olimpija - Mega
  • 18.30h Budućnost Voli - Zadar
  • 20.00h Igokea - Crvena zvezda

Nedjelja

  • 18.00h Borac - Cibona
  • 20.00h FMP - Krka

Ponedjeljak

  • 19.00h Partizan - Mornar Barsko zlato

Bonus video: