Jovanović odgovorio Pekoviću: Termin za pripremu vanredne sjednice Skupštine KSCG je 3. oktobar

"Želim da se u što kraćem roku obezbijede odgovarajući uslovi za rad svih struktura KSCG i da novinarske stupce i ubuduće punimo uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni", saopštio je Jovanović

9705 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore je danas imao šta da kaže na račun predsjednika Skupštine KSCG Radoslava Jovanovića, a rat saopštenjima je nastavljen.

Sada se oglasio Jovanović i reagovao na ono što je imao da kaže proslavljeni košarkaš koji ga je optužio da "obmanjuje javnost".

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Ovom prilikom neću ponovo opisivati slijed događaja u vezi izbora organa Košarkaškog saveza Crne Gore, jer sam to uradio u prethodnom obraćanju javnosti.

Povodom konstatacije da nisam komentarisao zahtjev za sazivanje Vanredne sjednice skupštine od 19.06.2023.godine, istakao bih da sam blagovremeno dostavio predsjedniku KSCG i generalnom sekretaru KSCG, zahtjev broj 140 od 19.06.2023.godine, radi pripreme odgovarajućeg materijala za zakazivanje i održavanje Vanredne sjednice skupštine, u skladu sa zakonom i Statutom KSCG. Po ovom zahtjevu nije postupljeno i nije dostavljen materijal za Vanrednu sjednicu skupštine.

Nakon završenog svjetskog prvenstva u košarci, dostavljen mi je novi zahtjev za zakazivanje Vanredne sjednice skupštine KSCG, dana 15.09.2023. godine. Tim povodom zakazao sam sastanak za dan 21. 09.2023. godine u 11 časova u prostorijama KSCG, ostavljajući pri tom razuman rok da se za buduću sjednicu pripremi odgovarajući materijal.

Zaključci sa tog sastanka, dostavljeni Predsjedniku KSCG, a u vezi zakazivanje Vanredne sjednice skupštine, su:

Termin održavanja sjednice Vanredne skupštine KSCG će se utvrditi na predlog Predsjednika KSCG;

15 klubova - članova Skupštine KSCG traži konkretne predloge za članove budućeg Upravnog odbora KSCG, kako bi na nivou klupskih organa donijeli odluku o eventualnom glasanju za predložene članove;

Iz Zaključaka jasno proizilazi da materijal za skupštinu treba da sadrži konkretne predloge Predsjednika KSCG sa imenima lica koja će biti u organima KSCG;

Ovom prilikom obavještavam javnost da je novi termin sastanka za pripremu Vanredne sjednice skupštine planiran za 3.10.2023.godine (utorak).

Želim da se u što kraćem roku obezbijede odgovarajući uslovi za rad svih struktura KSCG i da novinarske stupce i ubuduće punimo uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni", saopštio je Jovanović.

Bonus video: