Ostaje li Morača neosvojiva tvrđava za Zadar

Novu sezonu ABA lige košarkaši Budućnost Volija otvaraju sjutra (subota, 18.30h) u Morači protiv rivala od kojeg nikada u takmičarskim mečevima nisu poraženi na svom terenu

11644 pregleda 0 komentar(a)
Očekuje nezgodan Zadar i pobjedu: Aleksa Ilić, Foto: ABA
Očekuje nezgodan Zadar i pobjedu: Aleksa Ilić, Foto: ABA

Budućnost Voli i Zadar - novi susret na istom mjestu, desetak dana kasnije.

Crnogorski prvak novu sezonu AdmiralBet ABA lige otvara sjutra (subota, 18.30h) u Morači protiv rivala sa kojim je odigrao i prvi meč na nedavnom Superkupu.

Zadar je tog 18. septembra poražen u domu Budućnosti i bio je to samo nastavak uspjeha u međusobnim duelima našeg predstavnika, pošto ekipa iz dvorane "Krešimir Ćosić" nikada u zvaničnim mečevima nije slavila u "Morači" - ima samo trijumf u prijateljskom meču 2016.

Ipak, protiv Zadra nikada nisu lake utakmice...

"Sigurno se radi o neugodnom protivniku sa kojim se iz godine u godinu igraju jako teške utakmice - što u Podgorici što na njihovom terenu u Zadru. Vidjelo se i na Superkupu da je to bila zahtjevna i teška utakmica", upozorio je pred start nove sezone trener "plavih" Petar Mijović.

Mijović i Danijel Jusup, trener Zadra
Mijović i Danijel Jusup, trener Zadrafoto: ABA

Za razliku od Superkupa, Zadar sada dolazi u drugačijem sastavu, sada će tu biti i prošlogodišnji MVP ABA lige.

"Oni su u odnosu na taj meč jači za Luku Božića, nosioca igre, kao i Petra Vujačića, šutera koji je prošle godine bio u barskom Mornaru", dodao je Mijović za klupski sajt.

Budućnost je u četvrtfinalu Superkupa slavila sa 70:58, a potom je razočarala u polufinalu protiv SC Derbija.

"Postoje stvari koje morate da ispunjavate protiv ekipe kao što je Zadar ako mislite da dođete u situaciju da dobijete utakmicu", naglasio je Mijović.

A, to bi bilo?

"Tranziciona odbrana mora da bude na posebnom nivou, 'lou post' odbrana takođe, jer Zadar to igra mnogo i to sa spoljnim igračima... Ukoliko tu pokažemo čvrstinu, fokus i koncentraciju, ukoliko zatvorimo lake tranzicione poene, poene iz drugog napada i u donjem postu mislim da imamo velike šanse da otvorimo prvenstvo pobjedom što je za nas, u ovom momentu i situaciji, od velike važnosti", jasan je Mijović.

Juriš na prvi trijumf u ABA ligi najavio je i Aleksa Ilić...

"Čeka nas veoma nezgodna ekipa u kojoj su svi iste visine, vole dosta da preuzimaju igrače u defanzivi. Mi smo u ovih par dana priključili nova dva igrača tako da nam je nezgodno dok se prilagode, ali igramo prvu utakmicu kod kuće, u 'Morači' i mislim da ćemo je odigrati jako dobro i idemo na pobjedu", poručio je krilni centar plavih.

Novu sezonu ABA lige otvara još jedan crnogorski predstavnik SC Derbi, danas od 18 sati protiv Splita i gostima, dok će prvo kolo zatvoriti Mornar - u ponedjeljak protiv Partizana u Beogradu.

U "Moraču" za tri, pet i sedam eura

Budućnost je saopštila i da će se prodaja karata za ABA premijeru vršiti na biletarnici SC "Morača" danas (petak) od 11 do 18 sati, kao i na dan utakmice od 11 časova do početka meča.

Cijene karata su tri, pet i sedam eura.

ABA, 1. kolo

Petak

  • 18.00h Split - SC Derbi

Subota

  • 18.00h Cedevita Olimpija - Mega
  • 18.30h Budućnost Voli - Zadar
  • 20.00h Igokea - Crvena zvezda

Nedjelja

  • 18.00h Borac - Cibona
  • 20.00h FMP - Krka

Ponedjeljak

  • 19.00h Partizan - Mornar Barsko zlato

Bonus video: