Žakelj: Samo je trebalo da se spustimo s oblaka i zatvorimo reket da bismo dobili Split

Andrej Žakelj smatra da je ključ pobjede na Gripama bila odlična odbrana "studenata" u drugom poluvremenu

13869 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Split/Ivica Čavka
Foto: KK Split/Ivica Čavka

SC Derbi je na krilima pobjede u Superkupu otvorio novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi.

Tim Andreja Žakelja je savladao Split 76:72.

"Znao sam da će biti teško, na Gripama je uvijek teško. Bojao sam se ove utakmice nakon pobjede u Superkupu, trebalo je primiriti glave, vratiti se treningu, radu... Zato u startu nismo imali energije, dozvolili smo puno ofanzivnih skokova. Mislim čak 17 poena da smo primili tako, ali smo onda zatvorili reket, podigli odbranu i imali brz napad. Utakmica jeste bila odlična, ali sa boljom odbranom poraslo je i naše samopozdanje i zasluženo smo slavili", rekao je Žakelj.

On je naglasio da ambicije SC Derbija ostaju iste.

"Osvajanje Superkupa nije podiglo naše ambicije, ali jeste pritisak. No, mi ostajemo na dugoročnom projektu - na zemlji, da radimo, napredujemo i afirmišemo mlade igrače. Danas je to bio David Mirković", istakao je Žakelj.

I trener Splita Slaven Rimac je bio pri stavu da je utakmica bila odlična, ali je žalio što u nekoliko nvrata njegova ekipa nije odreagovala pobjednički.

"Tek je početak sezone i imali smo problema s protokom lopte, mi i oni. Bila je odlična utakmica, a moji igrači su dali maksimum i pokazali nedostatak iskustva. Naročito u trećoj četvrtini kada smo se četiri-pet puta zaredom dobro odbranili i nismo imali taj impuls da preuzmemo utakmicu. I "studenti" su znali da pogode neku trojku, neki težak šut", kazao je Rimac.

Bonus video: