Budućnost zove navijače i želi početak koji obećava

Košarkaši podgoričkog tima otvaraju sezonu u AdmiralBet ABA ligi okršajem protiv Zadra u “Morači” (18.30). U Budućnost Voliju priželjkuju veliku podršku navijača već od starta nove priče na Jadranu

8785 pregleda 45 reakcija 26 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Počinje još jedna sezona regionalnog takmičenja, kreće nova Abaligaška groznica, sa crnogorskim klubom za kojeg je i ovoga puta rezervisana jedna od glavnih uloga.

Podgorička Budućnost je daleko od astronomskih budžeta i visokih (evropskih) ambicija kakve imaju beogradski “blizanci”, Partizan i Zvezda, ali je ponovo spremna - po svemu što je prethodilo reklo bi se i spremnija nego ranije, da se izbori za svoje mjesto pod suncem na Jadranu. Da opravda ulogu favorita protiv većine protivnika, ali i, ono što se grozničavo iščekuje i sanja - da povremeno iznenadi i najbolje.

Šampion lige najboljih klubova nekadašnje Jugoslavije iz 2018. godine dočekuje Zadar na otvaranju i želi podršku navijača u “Morači” takođe kao svojevrsnu najavu dobre sezone. “Navijači, dođite”, poručuju iz podgoričkog kluba - ne samo protiv Partizana, ne samo protiv Zvezde, ne samo u važnim mečevima Evrokupa - dođite i večeras, protiv Zadra.

Susret timova koji su se sastali prije samo 10 dana u Superkupu, na istom mjestu, otvara novu sezonu AdmiralBet ABA lige kada je u pitanju košarka u Podgorici - početak u 18.30, a tim Petra Mijovića traži i pobjedu i dobru igru na otvaranju.

Zadar je tog 18. septembra poražen u domu Budućnosti i bio je to samo nastavak uspjeha u međusobnim duelima najvećeg crnogorskog kluba, pošto ekipa iz dvorane “Krešimir Ćosić” nikada u zvaničnim mečevima nije slavila u “Morači”. Ima, zapravo, samo trijumf u prijateljskom meču 2016.

Ipak, protiv Zadra nikada nisu lake utakmice, što je Mijović posebno apostrofirao u najavi.

“Sigurno je da se radi o neugodnom protivniku, sa kojim se iz godine u godinu igraju jako teške utakmice - što u Podgorici što na njihovom terenu u Zadru. Vidjelo se i na Superkupu da je to bila zahtjevna i teška utakmica”, upozorio je Mijović.

Za razliku od Superkupa, kada je Budućnost slavila 70:58, Zadar sada dolazi u drugačijem sastavu, sada će tu biti i prošlogodišnji MVP ABA lige.

“Oni su u odnosu na taj meč jači za Luku Božića, nosioca igre, kao i Petra Vujačića, šutera koji je prošle godine bio u barskom Mornaru”, dodao je Mijović.

Uvertira u sezoni podgoričkog tima nije bila najsjajnija, pošto je nakon trijumfa nad Zadrom u četvrtfinalu Superkupa stigao i poraz od SC Derbija u polufinalu.

“Postoje stvari koje morate da ispunjavate protiv ekipe kao što je Zadar ako mislite da dođete u situaciju da dobijete utakmicu”, kazao je Mijović i obrazložio košarkaškom terminologijom:

“Tranziciona odbrana mora da bude na posebnom nivou, ‘lou post’ odbrana takođe, jer Zadar to igra mnogo i to sa spoljnim igračima... Ukoliko tu pokažemo čvrstinu, fokus i koncentraciju, ukoliko zatvorimo lake tranzicione poene, poene iz drugog napada i u donjem postu mislim da imamo velike šanse da otvorimo prvenstvo pobjedom, što je za nas, u ovom momentu i situaciji, od velike važnosti”, jasan je Mijović.

Juriš na prvi trijumf u ABA ligi najavio je i Aleksa Ilić...

“Čeka nas veoma nezgodna ekipa u kojoj su svi iste visine, vole dosta da preuzimaju igrače u defanzivi. Mi smo u ovih par dana priključili nova dva igrača tako da nam je nezgodno dok se prilagode, ali igramo prvu utakmicu kod kuće, u ‘Morači’ i mislim da ćemo je odigrati jako dobro i idemo na pobjedu”, poručio je krilni centar plavih.

Novu sezonu ABA lige sinić je otvorio još jedan crnogorski predstavnik, i to kako - SC Derbi je slavio protiv Splita na Gripama, dok će prvo kolo zatvoriti Mornar - u ponedjeljak protiv aktuelnog šampiona Partizana u Beogradu.

Amerikanac traži podršku, u “Moraču” i za tri eura

Budućnost je saopštila i da će se prodaja karata za ABA premijeru vršiti na biletarnici SC “Morača” na dan utakmice od 11 časova do početka meča.

Cijene karata su tri, pet i sedam eura.

Podgorički tim želi podršku navijača, već od prvog kola, a poruku fanovima poslao je američki bek Alerik Frimen, koji zbog povrede ne može da igra na početku sezone. “Nadam se da ćete nas podržati i pomoći timu da dođe do pobjede”, rekao je Frimen.

“Počinje nova sezona, vrijeme je da se okupimo pod svodovima Morače, da zagrme aplauzi, da se čuje pjesma navijača. Neka se čuje huk Morače, Budućnost igra”, objavio je podgorički klub.

Bonus video: