Mijović: Važna pobjeda, znači na planu motivacije, samopouzdanja...

Budućnost na startu Admiralbet ABA lige savladala Zadar (103:73)

6501 pregleda 7 komentar(a)
Mijović na večerašnjem meču, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Mijović na večerašnjem meču, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost je odlično startovala u Admiralbet ABA ligi, savladala Zadar (103:73) i na pravi način otvorila sezonu.

Pitanje pobjednika nijednog trenutka nije dovođeno u pitanje, na kraju je razlika izšla do plus 32.

"Pribojavali smo se ove utakmice. Sa Polom i Makunduom smo napravili samo dva treninga. U takvim okolnostima je teško odigrati prvu utakmicu, koja uvijek nosi psihološko breme za favorita. Otvorili smo utakmicu sa dobrom energijom, dobrim rješenjima u fazi napada. Odbrana je bila kvalitetna u većem dijelu meča. Znali smo da će na naše niže petorke pokušati sa Božićem i Ramljakom da spuste loptu unutra. Mi smo propustili par situacija, u nedostatku fokusa da to zatvorimo. Bilo je situacija koje smo zatvorili dobro, zatvorili njihovu tranzicionu odbranu, osim u pojedinim segmentima treće četvrtine. Za nas važna pobjeda, otvoriti prvenstvo sa 30 razlike protiv ekipe kao što je Zadar znači na planu motivacije, psihološkom planu, samopouzdanju", rekao je trener Budućnosti Petar Mijović nakon utakmice.

Mijović je objasnio zašto u timu nije bilo Marka Jagodić-Kuridže.

"Imamo 13 seniorskih igrača. Odluka je bila da Kuridža ne bude u rosteru. Vidjećemo. Zavisi sve od načina na koji treniramo i ponašamo se. Nešto zavisi i od kvaliteta protivnika na određenim pozicijama i u tom smjeru ćemo ići kada budemo odlučivali ko nije u sastavu", objasnio je Mijović.

Osvrnuo se i na podršku navijača.

"Najvažnija stvar za jednu ekipu je kako vas publika prati. Nisam imao sumnju - podgoriča publika je sportski obrazovana publika. Ja ću sa svake konferencije da apelujem na njih da se u što većem broju odazovu. Večeras je bila sjajna, pozitivna atmosfera. Nosili su nas, prepoznali momenat. Budućnost bez publike i sa publikom nije isti tim. Zahvaljujem im se na podršci večeras", rekao je Mijovič.

Trener Zadra, Danijel Jusup istakao je da Budućnost od početka dominirala.

"Ovo je bila jednosmjerna utakmica. Budućnost je od početka dominirala, dobila sve četiri četvrtine. Igrali su nadahnuto, ali smo im i mi pomogli, jer smo igrali loše, naročito energetski. Nisam zadovoljan, ako ovako budemo izgledali, predstoji nam grčevita borba za opstanak."

Bonus video: