Mornar gostuje Partizanu, Pavićević: Prva zvanična utakmica je pokazala da smo daleko od nivoa ABA lige

Duel u "Štark areni" igra se sjutra sa početkom u 19 časova

19732 pregleda 7 komentar(a)
Pavićević na utakmici sa Obradoirom u Ligi šampiona, Foto: FIBA
Pavićević na utakmici sa Obradoirom u Ligi šampiona, Foto: FIBA

Košarkaši Mornara prvi meč u Admiralbet ABA ligi igraju sjutra (19) u Beogradu protiv Partizana.

Barani na startu lige imaju težak raspored, sjutra igraju sa aktuelnim šampionom ABA lige, a onda ih u narednom kolu očekuje duel protiv Budućnost Volija.

"Pripala nam je čast da sa aktuelnim šampionom otvorimo sezonu. Ne treba trošiti riječi o Partizanu. Ekipa predvođena najboljim trenerom u Evropi svih vremena. Kvalitetna ekipa, bez slabog mjesta. Iskren da budem, nisam se mnogo ni bavio Partizanom. Više smo bili fokusirani na našu ekipu, na naš rad, da što prije dođemo do nivoa koji je potreban za ABA ligu. Nažalost, prva zvanična utakmica je pokazala da smo još daleko od tog nivoa. Sa te tačke gledišta, rekao bih da ova utakmica sa Partizanom nije baš u najboljem trenutku po nas. Ali, nema kukanja - moramo svaki trening da koristimo da se uigramo. Pokušaćemo da pružimo što jači otpor Partizanu i da to iskoristimo da korak po korak dignemo našu igru", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je sezonu počeo u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, gdje je izgubio od Obradoira 90:56.

"Očekujem da damo sve od sebe, nemamo šta da izgubimo. Da odgovorimo prvo fizički, a onda košarkaški, ali da imamo čvrstinu i da u meč uđemo jako, što nije bio slučaj protiv Obradoira“, rekao je u najavi meča košarkaš Mornara Milić Starovlah.

Starovlah sa saigračima na utakmici sa Obradoirom
Starovlah sa saigračima na utakmici sa Obradoiromfoto: FIBA

Starovlah ističe da će ovaj, ali i sljedeći meč ekipa iskoristiti da se što bolje uigra.

„Treba još vremena s obzirom na to da smo malo kasnije počeli pripreme. Poslije Partizana imamo Budućnost, a to je još jedan meč koji treba da iskoristimo da se što bolje uigramo i pripremimo za mečeve koji su nama najbitniji, protiv ekipa koje konkurišu za opstanak u ABA ligi“, poručio je Starovlah.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: