Legenda mijenja Itudisa: Spanulis novi selektor Grčke

Nakon velike igračke karijere, Spanulis je u trenerske vode uskočio kao strateg Next Genartion ekipe do 18 godina, a potom je preuzeo Peristeri, koji će voditi uporedi sa Grčkom

2258 pregleda 0 komentar(a)
Spanulis, Foto: Euroleague
Spanulis, Foto: Euroleague

Jedan od najboljih trenera Evrope nije uspio da pronađe magičnu formulu "Helena", sada će to pokušati jedan od najboljih košarkaša Starog kontinenta svih vremena.

Vasilis Spanulis i zvanično je novi selektor Grčke, objavio je danas Košarkaški savez te zemlje.

Legendarna "sedmica", koja je nastupala za Olimpijakos i Panatinikos, na klupi svoje zemlje zamijeniće Dimitrisa Itudisa, koji se nije proslavio na posljednjem Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Košarkaški savez Grčke već je ispred njega postavio važne zadatke - prije svih da se kroz kvalifikacija plasira na Olimpijske igre u Parizu narednog ljeta.

Nakon velike igračke karijere, Spanulis je u trenerske vode uskočio kao strateg Next Genartion ekipe do 18 godina, a potom je preuzeo Peristeri, koji će voditi uporedi sa Grčkom.

Za svoju zemlju kao igrao je od Olimpijskih igara 2004. do Eurobasketa 2015, a prosječno je u plavo-bijelom dresu bilježio 11,4 poena, 2,3 skoka i 5,3 asistencije.

Čuveni "Kill Bil" je sa Grčkom bio šampion Evrope 2005, vicešampion svijeta 2006, a ima i bronzanu medalju sa Eurobasketa 2009.

Bonus video: