Obradović: Poštujemo Mornar; Jaramaz: Tim iz Bara uvijek nezgodan

Košarkaši Mornara novu ABA sezonu otvaraju danas (ponedjeljak, 19h) na terenu aktuelnog šampiona Partizana

2227 pregleda 2 komentar(a)
Obradović, Foto: KK Partizan
Obradović, Foto: KK Partizan

Za početak - gostovanje na jednom od najtežih terena u Evropi.

Košarkaši Mornara novu sezonu ABA lige otvaraju večeras protiv šampiona Partizana od 19 sati u "Beogradskoj areni".

Trener Barana Mihailo Pavićević ranije je u najavi ovog duela poručio da je čast za njegov tim da sezonu počne utakmicom protiv aktuelnog prvaka, da ne treba trošiti riječi o Partizanu i Željku Obradoviću, ali i da je prva zvanična utakmica (poraz u Ligi šampiona od Obradoira 90:56) pokazala da je Mornar još daleko od pravog nivoa.

Tako će veliki favorit večeras biti Partizan, a njegov trener Obradović očekuje dobar meč.

"Prva zvanična utakmica u ABA ligi, a naravno kao i uvijek imamo poštovanje prema protivniku, ali želju da otvorimo prvenstvo na dobar način, da odigramo dobru utakmicu i naravno, da pozdravimo naše navijače", istakao je Obradović za sajt ABA lige.

Meč sa Mornarom najavio je i Ognjen Jaramaz.

"Prva je utakmica, pa ona i po tome ima veliku važnost za nas da otvorimo sezonu dobro. Mornar je uvijek znao da bude nezgodna ekipa. Svake sezone imaju sjajne šutere koji prete iz svih pozicija. Moramo da uđemo jako i koncentrisano u utakmicu. Nadam se pobjedi", rekao je bek Partizana.

Ostala dva crnogorska predstavnika u ABA ligi na pravi način su otvorili novu sezonu - SC Derbi je slavio u Splitu protiv istoimenog tima (76:73), dok je Budućnost bez problema savladala Zadar (103:73).

Bonus video: