Evrokup: Košarkaš Budućnosti među 10 debitanta na koje treba obratiti pažnju

Evrokup odabrao 10 košarkaša koji bi u debitantskoj sezoni u ovom takmičenju mogli da zablistaju

14444 pregleda 0 komentar(a)
Kolbi Ros na utakmici sa Zadrom na startu ABA lige, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović
Kolbi Ros na utakmici sa Zadrom na startu ABA lige, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost Volija u srijedu (19) u "Morači" dočekuju Litkabelis na startu sezone u Evrokupu.

A uoči početka nove sezone, Evrokup se bavio igračima koji debituju u ovom takmičenju i koji bi mogli da ostave zapažen utisak.

Na listi od 10 košarkaša, na koje ove sezone treba obratiti pažnju, je i igrač crnogorskog šampiona, Kolbi Ros. Amerikanac je ovog ljeta iz Varezea stigao u Podgoricu, a u subotu je na utakmici sa Zadrom, u Admiralbet ABA ligi, imao 15 poena i četiri asistencije.

"Kolbi Ros u svoju debitantsku sezonu u Evrokupu ulazi kao prošlogodišnji MVP italijanskog prvenstva. Za Vareze je prošle sezone prosječno postizao 17,5 poena, a imao je i 7,5 asistencija. Prije dvije sezone je igrao u Češkoj, tako da ima šansu da nastavi svoj uspon u klubu poput Budućnosti, koja ima ambicije da osvoji ovo takmičenje", piše na sajtu Evrokupa.

Ros je jedan od deset košarkaša na koje, prema mišljenju Evrokupa, treba obratiti pažnju. Ostali su Ti-Džej Šorts (Pariz), De Paula (Ulm), Ronald Marč (Prometej), Gabrijel Olaseni (London), Itan Hap (Gran Kanarija), Anhel Delgado (Bešiktaš), Vaidas Kariniauskas (Volvsi), Prentis Hab (Trento) i Vilijam Krismas (Hamburg).

Bonus video: