Lebron, Kari i Durent predvode novi drim tim, ali Barselona i London ostaju nedodirljivi

Sjedinjene Američke Države na Olimpijske igre u Parizu dolaze sa jednim od najjačih timova u istoriji

13467 pregleda 1 komentar(a)
Najveći svih vremena: Drim tim sa OI 1992. u Barseloni, Foto: Printscreen YouTube
Najveći svih vremena: Drim tim sa OI 1992. u Barseloni, Foto: Printscreen YouTube

Tri trenutno prve američke NBA zvijezde dale su riječ - Lebron Džejms, Stef Kari i Kevin Durent predvodiće Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Parizu narednog ljeta.

Potvrda je stigla i od još jednog velikog aduta Devina Bukera, a čeka se i koju će odluku donijeti NBA MVP Džoel Embid, koji će birati između SAD, Francuske i Kameruna.

Nema sumnje da će i ostatak ekipe činiti sjajni košarkaši, pa je jasno da će francuska prijestonica vidjeti jedan od najjačih sastava koje je "drim tim" imao.

Džejms i Kari
Džejms i Karifoto: Printscreen YouTube/Golden State Warriors

Ipak, teško da se radi i o najjačem.

Tačnije, čini se da će ekipa koja je 1992. osvojila Olimpijske igre u Barseloni, teško biti nadmašena i u mnogim decenijama koje slijede.

Dovoljno je samo prisjetiti se nekih od imena iz tadašnje generacije, poput košarkaških ikona Majkla Džordana, Medžika Džonsona i Lerija Birda, a uz njih još mnogih legendi kao što su Karl Meloun, Patrik Juing, Džon Stokton, Dejvid Robinson, Čarls Barkli...

Sjajne ekipe SAD su slale i u Atlantu 1996 (Barkli, Meloun, Robinson, Stokton, Pipen, Šekil O'Nil, Hakim Olajdžuvon, Geri Pejton), pa i 2000 (Kevin Garnet, Vins Karter, Džejson Kid) i 2004 (Alen Ajverson, Dvejn Vejd, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Tim Dankan).

Jedan od najjačih sastava vidio je Peking 2008 (Kobi Brajant, Džejms, Kid, Vejd, Kris Pol, Entoni), ali čini se da je do sada najbliže "pravom" drim timu iz 1992. bio onaj koji se pojavio u Londonu 2012.

Momci sa početka priče Lebron Džejms i Kevin Durent već tada su bili super zvijezde, o Kobiju Brajantu nije potrebno trošiti riječi, a ekipu Majka Križevskog činili su i Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Karmelo Entoni, tada mlada zvijezda Entoni Dejvis...

Lebron i Durent biće tu i narednog ljeta, sada prvi put na Igrama zajedno u timu sa Stefom Karijem... U svakom slučaju žurka u Parizu je zakazana.

Bonus video: