Cibona: Nalazimo se vjerovatno u najtežem stanju u istoriji

Cibona je istakla da finansijska situacija direktno utiče i na registraciju igrača i rezultate, kao i da nastavlja razgovore u nadi da će se sa svima postići dogovor

2185 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Košarkaški klub Cibona saopštio je danas da se klub nalazi u najvjerovatnije najtežoj situaciji u istoriji, potvrdio da je račun blokiran više od 120 dana i da je predložen stečajni postupak, ali je naveo da se radi na rješavanju problema.

"Tačno je da se klub nalazi u vjerovatno najtežem stanju u svojoj bogatoj istoriji, ali je to stanje neizbježno nakon dugotrajnog upravljanja klubom na pogrešan način. Klub se već duže bori s konstantnim blokadama računa starih povjerilaca, a u isto vrijeme nastoji da osigura nastavak učešća u svim takmičenjima", navela je Cibona u saopštenju, prenijela je Hina.

"Međutim, klub je uvjeren da je ovo trenutak i prilika da svi zauzmu ispravnu stranu i omoguće klubu da prvenstveno finansijske probleme riješi na jedini način, a to je preoblikovanjem kluba i pretvaranjem dugova u dionice kluba, te postizanjem dogovora sa svim povjeriocima koje klub može realno finansijski da izdrži. Sve osobe u klubu i oko kluba usmjerene su na postizanje tog cilja koji prvenstveno zavisi od povjerilaca", dodaje se.

Cibona je potvrdila da je račun kluba blokiran više od 120 dana i da je Finansijska Agencija u skladu sa zakonom predložila otvaranje stečajnog postupka.

"Međutim, nakon višekratnih razgovora sa svim povjeriocima, iznos blokade računa je u međuvremenu značajno smanjen jer je većina njih postupila razumno i povukla svoje blokade. Svega nekolicina ostala je pri blokadi računa, iako im je jasno rečeno da mogućnosti za prisilnu naplatu nema i da insistiranjem na prisilnoj naplati neće uspjeti u naplati svojih potraživanja, a nad klubom će se otvoriti stečajni postupak", piše u saopštenju.

"Imajući u vidu da je klub u predstečajnoj nagodbi već ostao bez gotovo sve svoje imovine, povjerioci neće biti uspješni u naplati svojih potraživanja niti u stečajnom postupku. Na taj način čini se šteta klubu, ali i svim povjeriocima jer je jedini način da naplate svoja potraživanja opstanak i uspješan dalji rad kluba", dodaje se.

Čuveni zagrebački klub naveo je da je najveći pojedinačni povjerilac odnosno grupa investitora u nekoliko navrata odblokirala račun, ali da su sada naveli da to više nije moguće i da se sva buduća ulaganja mogu realizovati samo u postupku preoblikovanja kluba i uz dogovor sa svim povjeriocima.

Cibona je istakla da finansijska situacija direktno utiče i na registraciju igrača i rezultate, kao i da nastavlja razgovore u nadi da će se sa svima postići dogovor.

Bonus video: