Budućnost Bemaks na startu sezone gostuje Montani, Nikšić protiv Sloge

Počinje regionalno takmičenje za košarkašice

3742 pregleda 1 komentar(a)
Vladan Radović, Foto: Boris Pejović
Vladan Radović, Foto: Boris Pejović

Košarkašice Budućnost Bemaksa na startu nove sezone WABA lige igraće sjutra u gostima protiv Montane.

Regionalno takmičenje ove sezone okupiće 12 klubova, podijeljenih u dvije grupe.

Budućnost će u grupnoj fazi, osim protiv Montane, igrati i protiv Nikšića, Sloge iz Požege, Duge i Banovića, dok su u grupi A Grac, Lavovi, Plamen (Požega – Hrvatska), Partizan, Celje i Orlovi.

Podgorički tim u novu sezonu ulaze sa podmlađenim timom, a u odnosu na prošlu sezonu u timu neće biti Marije Leković, Dragane Živković i Jovane Marković.

Trener Vladan Radović neće moći da računa cijele sezone ni na Višnju Stefanović.

Iz ekipe Podgorice u Budućnost prekomandovane su Nikolina Ilić i Hajdana Šćepanović, a stigle su još Dragana Domuzin i Amerikanka Amaja Skot.

Trener Radović smatra da je liga ujednačenija i da vjeruje da će biti manji jaz između Celja, Budućnosti i ostalih ekipa.

"Biće sigurno dosta ekipa koje će moći međusobno da se pobjeđuju. Naravno, dok ne prođe prvo kolo i vidimo rostere u kojim igraju svi ne možemo detaljnije pričati o protivnicima. Ono što sam primijetio tokom pripremnog perioda jeste da Sloga ima zanimljiv tim i da će biti osvježenje za ovu ligu. Prvi put nastupa Grac iz Austrije", rekao je Radović.

On je naglasio da je suvišno pričati koliko su za igru Budućnosti bile bitne Marija Leković i Dragana Živković, kao i Višnja Stefanović i Jovana Marković.

"Trebaće vjerovatno neko vrijeme da sada sve posložimo i uigramo ne toliko nove igrače, koliko nove uloge", rekao je Radović.

Govoreći o predstojećem duelu, on je istakao da je prvi rival Budućnosti jači za tri nove Amerikanke Ketrin Brigs, Edison Ričards i Teja Robinson.

"Ne poznajemo ih dovoljno, tako da dok ne krene liga nećemo znati mnogo toga o njima. Baš zbog toga taj prvi meč biće nepoznanica, ali važno mi je da ova mlada ekipa napreduje tokom sezone i da iz utakmice u utakmicu, ali iz treninga u trening budemo bolji", kazao je Radović.

Duel polufinalista prethodna dva izdanja WABA lige počerće u 17 sati.

Drugi crnogorski predstavnik, Nikšić, 30 minuta kasnije igraće u Požegi protiv Sloge.

Bonus video: