Vučević: Imam nedovršenog posla sa Čikagom

Nikola Vučević počeo pripreme sa Bulsima - uskoro kreće njegova treća sezona u Vjetrovitom gradu, 11. u NBA ligi

9432 pregleda 1 komentar(a)
Tri Čikagova superstara: Zak Lavin, Nikola Vučević i Demar Derozan, Foto: David Banks
Tri Čikagova superstara: Zak Lavin, Nikola Vučević i Demar Derozan, Foto: David Banks

Dvadesetak dana pred početak NBA sezone, počele su pripreme Čikaga. Nikola Vučević biće ponovo jedan od tri superstara u sastavu Bulsa.

Crnogorski reprezentativac je imao lijepo ljeto - dočekao ga je potpisom novog, trogodišnjeg ugovora sa Čikagom, a završio odličnim nastupom sa Crnom Gorom na Mundobasketu.

Pun energije i entuzijazma ulazi u treću sezonu u Bulsima, a 13. u NBA karijeri.

“Srećan sam i uzbuđen što sam ostao. Osjećam da je ostalo još nedovršenog posla s ovim timom, prostora da napredujemo i da se pokažemo. Takođe, meni i mojoj porodici odgovara život u Čikagu, jako nam prija, a volimo stabilnost u životu.”

Nakon što je završio važan ugovor, imao je važno takmičenje sa Crnom Gorom. Naš tim je na kraju zauzeo 11. mjesto na svijetu, plasirao se u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, a Vučević u svim mečevima bio lider našeg tima, pokazao je klasu i u velikom duelu protiv američke selekcije...

“Veoma mi je drago što sam bio dio toga. Za zemlju od 600 hiljada ljudi biti 11. na svijetu je veliki uspjeh. Najviše od svega sam srećan jer smo, kada smo se vratili, osjetili uzbuđenje ljudi, njihovo zadovoljstvo kako smo se takmičili i predstavili našu državu, govorili su nam koliko su ponosni na nas. To je i suština nastupa na šampionatu svijeta. Željeli smo i da postavimo primjer djeci u Crnoj Gori, koja žele da se bave košarkom ili drugim sportom. I ja sam igrao dobro, šteta što nismo imali bolja zadnja dva minuta protiv Amerike, ali njihov kvalitet je presudio”, kaže Vučević.

A sada, red je na Čikago, koji u prethodne dvije sezone nije pokazao onoliko koliko može, kakav potencijal ima...

“Nismo dali sve što smo mogli. Želimo da igramo bolje, želimo bolju sezonu. To je veliki razlog zbog kojeg sam ostao. Čikago je uradio trejd zbog mene, osjećam odgovornost da doprinesem najviše što mogu.”

Vučević je u minule dvije sezone bio najčešće treća ofanzivna opcija, iza Derozana i Levina. Moguće da će naredne imati i drugačiju ulogu.

“Ne mislim samo na šuteve i koševe, već i na neke plejmejkerske sposobnosti. Denver sa Jokićem, ili Majami sa Adebajom koriste visoke igrače u organizaciji igre. Mislim da i mi imamo tim, koji može da funkcionoše na sličan način. Mislim da mogu da pomognem u sličnoj ulozi, a trener će, naravno, donijeti odluke.”

Prvi meč u predsezoni Bulsi će odigrati u nedjelju u 19 sati po našem vremenu i to protiv tima u trendu - Milvoki Baksa, koji je prošle nedjelje napravio trejd godine i doveo Demijana Lilarda iz Portlanda.

Čikago će na startu NBA sezone u noći između 25. i 26. novembra dočekati Oklahomu.

Bonus video: