Marko Simonović za "Vijesti": Zvezdina ponuda je bila najbolja, tim je pravljen za velike ciljeve

Nakon dvije godine u NBA ligi, Marko Simonović se vratio u Evropu i potpisao za Crvenu zvezdu, a za "Vijesti" priča uoči večerašnjeg (19) meča sa Asvelom u Beogradu na startu Evrolige

25336 pregleda 47 reakcija 12 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Facebook.com/kkcrvenazvezda
Marko Simonović, Foto: Facebook.com/kkcrvenazvezda

Prije nekoliko dana Evroliga je objavila listu od deset košarkaša koji bi u debitantskoj sezoni u ovom takmičenju mogli da zablistaju, a na toj listi se našao i jedan crnogorski igrač.

Riječ je o centru Crvene zvezde, Marku Simonoviću koji je ljetos, nakon dvije sezone u NBA ligi, napustio Čikago, vratio se u Evropu i potpisao za "crveno-bijele", sa kojima će večeras (19) na startu Evrolige dočekati Asvel.

A uoči debija u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, Simonović je u razgovoru za "Vijesti" pričao o dolasku u Beograd i angažmanu u Zvezdi.

"Nakon što sam završio sa Čikagom odmah se pojavila ponuda Crvene zvezde. Moja želja je bila da dođem u tim, u kojem ću dobiti priliku da igram. Bilo je i drugih ponuda, ali Zvezdina je bila najbolja u tom trenutku", objašnjava Simonović.

Marko Simonović
Marko Simonovićfoto: Facebook.com/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda je mnogo mijenjala u prelaznom roku. Osim Simonovića stigli su Dejan Davidovac, Majk Tobi, Miloš Teodosić, Džoel Bolomboj, Šabaz Nejpir, Nemanja Bjelica, Rokas Giedraitis, Adam Hanga i Jago dos Santos.

"Ekipa je napravljena za velike ciljeve. Fokus je, prije svega, na osvajanju ABA lige, a i što bolje pozicije u Evroligi. Dosta je novih imena, mislim da će biti dobra sezona. Ambicije su velike, to pokazuje i tim koji je sastavljen za ovu sezonu. Nadamo se najboljem", poručio je Simonović.

Sezona tek počinje, ali bi večerašnji meč za Asvelom mogao da bude putokaz.

"Asvel je kvalitetan i iskusan tim. Igraju fizički jako. Dvorana će biti puna i očekujemo dobru atmosferu na otvaranju Evrolige", kazao je Simonović.

Simonović ove sezone ima priliku da radi sa legendarnim Duškom Ivanovićem.

"Saradnja je dobra, srećan sam što sarađujem sa trenerom kao što je Duško."

Mladi košarkaš nije htio da se bavi prognozama ko bi mogao da se plasira na završni turnir, koji se ove sezone igra u Berlinu.

"Ima ekipa koje su se dosta pojačale, ali i onih koji su zadržale tim od prošle sezone. Biće uzbudljiva sezona, tako da ne znam ko će biti na F4 ove sezone."

POSEBNO LJETO SA REPREZENTACIJOM

Simonović je bio dio reprezentacije Crne Gore, koja je na Mundobasketu osvojila 11. mjesto i ostvarila najbolji rezultat u istoriji.

"Imali smo super hemiju u ekipi, svi smo bili složni i to se vidjelo na terenu. Posebno ljeto za nas i dobar rezultat na kraju. Reprezentacija već ima neki kontinuitet dobrih igara i mislim da će se to nastaviti u budućnosti", rekao je centar.

Marko Simonović na Mundobasketu
Marko Simonović na Mundobasketufoto: FIBA

U reprezentaciji, ali i u Čikagu je sarađivao sa Nikolom Vučevićem. Baranin je veliki as, zvijezda NBA lige, pa je uz njega Simonoviću boravak u NBA ligi bio lakši.

"Značilo mi je puno. Nikola mi je baš dosta pomogao, pogotovo na početku kada sam stigao u Čikago. Zvijezde timova su uvijek posebne, ljudi posebno gledaju na njih, kao što je bio slučaj sa Derozanom i Lavinom u Čikagu, a igrači poput Lebrona, Janisa i Karija su sigurno impresivni", zaključio je Marko Simonović.

Bonus video: