Obradović: Mirotić zbog poziva iz politike i crkve odustao od Partizana

"Rekao sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to dio posla, i vrijeđanje, i očekivanja, i prijetnje, ali da niko nije zaista trpio neke posljedice od tog pritiska i da mislim da on može sa tim da se nosi. On mi je tada rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane"

13979 pregleda 130 reakcija 27 komentar(a)
Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Obradović, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Dugo se tokom ljeta činilo da će Nikola Mirotić biti top pojačanje Partizana, pominjalo se da je taj transfer praktično završen, a onda je košarkaš rođen u Podgorici saopštio da ne dolazi, jer je dobijao prijetnje i uvrede.

O svemu tome dva mjeseca kasnije govorio je i trener Partizana Željko Obradović.

"Ispričaću sve ono što ja znam o tome. Poslije nekoliko razgovora koje smo obavili sa Nikolom, što ja, što uprava kluba, on me je pozvao i rekao da sigurno dolazi u Partizan", počeo je Obradović u opširnom intervjuu za beogradski "Nedeljnik".

Dodaje da je nakon toga ostalo bilo samo da se riješe papirološke stvari između Mirotića i Barselone.

"Međutim, mi smo za sve to vrijeme nastavili da komuniciramo. Nikola je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori su bili vrlo prijatni i sve je teklo kako treba – razgovarli smo o procesu sastavljanja tima, koje igrače želimo da dovedemo, kako planiramo da igramo, on se zanimao za svaki detalj", naveo je najtrofejniji evropski trener.

A, onda...

"Poslije dvije nedjelje takvih razgovora, on me je pozvao i rekao da, ipak, ne može da dođe. Kada sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju – pritisci".

O kakvim pritiscima se radilo?

"Rekao sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to dio posla, i vrijeđanje, i očekivanja, i prijetnje, ali da niko nije zaista trpio neke posljedice od tog pritiska i da mislim da on može sa tim da se nosi. On mi je tada rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane".

A, od koga su stigli pozivi?

"Reći ću vam tačno kako je on meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive iz politike i iz crkve".

Na pitanje da li je tačno da ga je zaista zvao patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, Obradović je rekao.

"Nikola nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve. Toliko znam. On to može da potvrdi", rekao je Obradović.

Mirotić je ovog ljeta napustio Barselonu, a nakon sage sa Partizanom pojačao je Armani iz Milana.

Bonus video: