Batum ne zamjera Embidu: I ja bih donio istu odluku

"Kada vidite da osim centra imaju perfektan tim onda je lako razumjeti zašto je Embid izabrao SAD - jasno je da im je samo vrhunski centar poput njega nedostajao. Nisam ljut, jer razmišljam kao košarkaški navijač, pošto taj drim tim zaista može biti nešto specifično - poput onog iz 1992. ili 2008."

4739 pregleda 0 komentar(a)
Batum, Foto: Shutterstock
Batum, Foto: Shutterstock

Drim tim koji će naredne godine na Olimpijskim igrama u Parizu predvoditi Lebron Džejms, Stef Kari i Kevin Durent dobio je top pojačanje na poziciji na kojoj je bio najslabiji.

Centar Filadeflije i NBA MVP Džoel Embid juče je saopštio da je odabrao da nastupa za košarkašku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, a birao je još između Francuske i Kameruna u kojem je rođen.

Ipak, čini se da u zemlji koja će biti domaćin Olimpijskih igara za njim ne žale mnogo, čak i razumiju njegovu odluku - tako bar tvrdi legenda te zemlje Nikola Batum.

"Tačno je da smo razgovarali, ali nisam se trudio previše da ga ubijedim da nam se pridruži... Naravno, bio bih presrećan da nam se priključio, ali, ipak, mislim da je donio optimalnu odluku - isto bih i ja uradio", rekao je Batum, a prenosi Eurohoops.

Košarkaš LA Klipersa nastavio je sličnim tonom...

"Kada vidite koliko su svi posvećeni, a da osim centra imaju perfektan tim onda je lako razumjeti zašto je Embid izabrao Sjedinjene Ameičke Države. Jasno je da im samo vrhunski centar poput njega nedostaje, a sada su dobili jednog od najboljih, ako ne i najimpresivnijeg košarkaša na poziciji pet. Kada sam sve to vidio shvatio sam da je njegova odluka fer", dodao je Batum.

Naglasio je i da nema ljutnje...

"Naravno da nisam, jer razmišljam kao košarkaški navijač, pošto taj drim tim zaista može biti nešto specifično - poput onog iz 1992. ili 2008. Takve stvari se ne gledaju često, iz košarkaškog ugla zaista sve zvuči ludo", zaključio je Batum.

Bonus video: