Sutjeska ne krije ambicije u ABA2 ligi, Nikolić: Imamo šansu, ali prvi cilj je Top 8

"ABA2 liga će ove godine biti dosta jača s obzirom na to da je obogaćena, na prvom mjestu ekipama koje imaju enormno velike budžete za ovaj nivo takmičenja, a koje nisu igrale prošle sezone. Spartak iz Subotice ima budžet od preko milion i svaka mu čast na tome", rekao je trener Nikšićana

7153 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaše Sutjeske naredne sedmice očekuje početak sezone u NLB ABA2 ligi.

Nikšićani u subotu putuju u Suboticu na prvi "balon" i odigraće dvije utakmice - u utorak sa Podgoricom i dva dana kasnije protiv Spartaka.

"Klub je u prethodna dva mjeseca sve moje zahtjeve. Vidjećemo kako će dalje biti. Zadovoljan sam, ali svi smo mi zadovoljni u avgustu i septembru. Vidjećemo kako će izgledati jesenji i proljećni dani", rekao je trener Dragan Nikolić.

"Kada je riječ o ABA2 ligi - ove godine će biti dosta jača s obzirom na to da je obogaćena, na prvom mjestu ekipama koje imaju enormno velike budžete za ovaj nivo takmičenja, a koje nisu igrale prošle sezone. Spartak iz Subotice ima budžet od preko milion i svaka mu čast na tome. Tu je moj bivši klub MZT, koji uvijek balansira između ABA i ABA2 lige. To je najtrofejniji klub u ABA2 ligi, obogatio je ligu velikim budžetom. Takođe i Vojvodina, koja je u kvalifikacijama protiv Bosne i Sparsa dominirala. Sutjeska je nešto procentualno podigla budžet, a to su uradili svi timovi. Liga je jača za oko 40 odsto u odnosu na prethodnu sezonu“, kazao je Nikolić.

Klubovi iz Srbije ni ove sezone ne mogu direktno iz NLB ABA2 u Admiralbet ABA ligu.

"Spartak, Vojvodina i Zlatibor su izuzetno kvalitetni, ali s obzirom na pravlinik ABA lige koji je usvojen faktički direktan prolaz u ligu mogu da imaju ekipe iz drugih republika. U prvom redu mislim na MZT, Helios, ima tu još kvalitetnih timova, ali takođe mislim i na Sutjesku. Imamo šansu, gledamo prema konkurentima. Svi su ambiciozni, svi žele da igraju u ABA ligi", istakao je Nikolić.

Ove sezone je drugačiji sistem takmičenja. Nema završnog turnira, igraće se plej-of na koš razliku, na domaćem terenu i u gostima.

"Specifično je i to da se regularni dio ove sezone igra u "balonima", a plej-of na koš-količnik. Ni tu ne vidim nikakvu prednost. Smatram da je dobra odluka da će publika uživati u svemu tome. Za početak je najvažnije ući u Top 8".

Sutjesku su ljetos pojačali Filip Barović, Radosav Spasojević, Đorđe Otašević, Jovan Vojinović, Dakuan Brejsi, Pavle Đurišić i Nikola Kočović. U međuvremenu je raskinut ugovor sa Amirom Hintonom.

"Hinton je igrač koji tržišno i igrački vrijedi mnogo. Doveli smo ga pod nekim uslovima koje Sutjeska može da pruži, kao i ABA2 liga. On je iznad tog nivoa takmičenja. Dobio je jako veliku ponudu koju Sutjeska nije mogla da prati. Imao je "buyout" opciju i mi smo ga ispoštovali. Žao mi je što nije dio tima, s njim bi i meni bilo lakše", zaključio je Nikolić.

Bonus video: